Rutina impresionantă a Regelui Charles: forță de două ori pe zi, plus genuflexiuni și bară de tracțiune

12 noiembrie 2024   Royals

Mulți se întreabă cum de arată așa de bine monarhul britanic, chiar în ciuda diagnosticului de cancer. Ei bine, regele britanic nu fuge de muncă, iar asta s-a văzut.

Exersarea musculaturii este un factor cheie în păstrarea longevității. Charles al III-lea nu este deloc un sedentar. Pe lângă pașii pe care îi face zilnic, este atent la alimentația sa și a optat mereu pentru un stil de viață sănătos, obținut din alimente bio. Pe domeniile regale se cultivă fructe și legume și se cresc animale.

Regele Charles nu fumează, iar înainte de a fi diagnosticat cu cancer avea o mică plăcere vinovată, moștenită de la răposata sa mamă: un păhărel la masă cu diverse băuturi spirtoase: whisky, gin sau altele.

S-au scris multe de-a lungul anilor despre nivelul de rezistență impresionant al Regelui Charles.

Inclusiv Regina Camilla s-a aventurat în a-l numi „capră de munte”, referindu-se la viteza cu care urca pe dealuri.

Maiestatea Sa împlinește joi 76 de ani și ne-am gândi că poate ar fi de așteptat să aflăm că suveranul britanic are îndeletniciri de pensionar, ca majoritatea septuagenarilor.

Însă Regele, la fel ca mulți alții, știe că musculatura antrenată este putere. Tocmai de aia nu renunță la antrenamentele de forță. Ba chiar le amplifică, iar acesta poate fi unul din marile sale secrete pentru felul în care este așa activ.

Charles i-a primit la Buckingham pe sportivii olimpici și paralimpici, ocazie ideală pentru a discuta despre sport și beneficiile lui.

Recent, suveranul a făcut o dezvăluire rară legată de stilul său de viață. Vorbind cu sportiva olimpică Desiree Henry, Regele Charles a dezvăluit că „face exerciții de forță de două ori pe zi”, efectuând inclusiv „genuflexiuni și exerciții la bara de tracțiuni”. Cu adevărat impresionant!

Am întrebat și noi un specialist în fitness. Ovidiu Gâscă, antrenor de fitness, instructor personal și kinetoterapeut ne-a spus că ”pentru oamenii în vârstă, antrenamentele cu greutăți reprezintă un boost de tinerețe.”

Fântâna tinereții, iată! La orice vârstă, sportul ne transformă și vine cu o multitudine de beneficii. Iată care sunt acestea, potrivit specialistului Ovidiu Gâscă: ”Antrenamentul de forță poate fi început la orice vârstă și va aduce beneficii uriașe pentru densitatea osoasă, îmbunătățirea cognitivă sau cel puțin păstrarea calităților mentale, îmbunătățește metabolismul și duce la protejarea articulațiilor.”

Ideal este ca antrenamentul cu greutăți să fie început cât mai devreme, întrucât masa musculară se poate construi mai greu la oamenii în vârstă, dar nu este imposibil, ne-a mai explicat expertul în fitness.

Foto: GettyImages

Mai multe