Sarah Ferguson, care are cancer, înțelege chinul prin care trece Kate Middleton: „E în rugăciunile mele”

26 martie 2024   Royals

Sarah Ferguson a avut un mesaj public pentru Kate Middleton, care a recunoscut public că suferă de cancer! Ducesa de York trece printr-o situație similară, după ce a suferit o mastectomie în vară și apoi s-a descoperit că are melanom malign.

În 1996, Sarah Ferguson a divorțat de Prințul Andrew, fratele Regelui Charles, dar ea a continuat să facă parte din familia regală britanică și după separarea de cel care i-a fost soț timp de 10 ani de zile. 

Ducesa de York a rămas foarte apropiată de Prințul William și de Kate Middleton, cu care continuă să aibă o relație excelentă. Acest lucru s-a reflectat încă o dată în cel mai recent gest al ei față de Kate Middleton, care a anunțat vineri, pe 22 martie, că a fost diagnosticată cu cancer, după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în luna ianuarie și a început un tratament preventiv de chimioterapie. 

„Toate gândurile și rugăciunile mele sunt pentru Prințesa de Wales, care și-a început deja tratamentul. Știu că va fi înconjurată de dragostea familiei sale și că toată lumea se roagă pentru cel mai bun rezultat.

Fiind o persoană care s-a confruntat în ultimele luni cu cancerul, admir modul în care a vorbit public despre diagnosticul ei și știu că va contribui mult la creșterea gradului de conștientizare. Sper că acum are timp, spațiu și intimitate pentru a se vindeca", a transmis Sarah Ferguson. 

Chiar de Crăciun, în 2023, Sarah Ferguson a apărut alături de familia regală britanică la slujba de la Sandringham, acolo unde Kate Middleton a impresionat cu o ținută albastră. A fost ultima ei apariție oficială înainte de a fi operată, în ianuarie. 

Și Sarah Ferguson are cancer

Și Sarah Ferguson traversează o perioadă delicată din punct de vedere medical.  În ianuarie s-a aflat că fosta soție a Prințului Andrew a fost diagnosticată cu melanom malign după ce un dermatolog i-a îndepărtat mai multe alunițe. Ea a fost tratată la Spitalul Royal Marsden din Londra și apoi a fost mutată la clinica Mayrlife din Austria pentru a se recupera.

Vara trecută, Ferguson a fost operată pentru o tumoare la sân descoperită în timpul unui control de rutină și a suferit o mastectomie. De când medicul i-a comunicat diagnosticul, ea a fost foarte optimistă și a luat această provocare ca pe o oportunitate de a se schimba.

„O iau ca pe un cadou pentru a face schimbări la mine și pentru a nu mai încerca să-i repar pe toți ceilalți. Voi fi super fit și super puternică", a spus ea. 

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe