Schimbare de ultimă oră pentru Regina Letizia a Spaniei! De ce nu mai merge cu Regele Felipe în Iordania

2 octombrie 2024   Royals

Regina Letizia urma să îl însoțească pe soțul ei, Regele Felipe, în Iordania în acest final de săptămână! Până la urmă, ea va rămâne în Spania!

Având în vedere situația delicată din Orientul Mijlociu, vizita Regelui Felipe și a Reginei Letizia a Spaniei în Iordania a suferit modificări. Casa Regală a anunțat că, în cele din urmă, Regina Letizia nu va călători cu Regele Felipe, care își va scurta și el șederea. El se va afla în regatul hașemit sâmbătă și duminică, cu o zi mai puțin decât era prevăzut inițial.

Astfel, monarhul, însoțit de ministrul de externe, José Manuel Albares, va merge la Amman la invitația Regelui Abdullah. Inițial, Regele Felipe și Regina Letizia urmau să aibă o întâlnire cu comunitatea spaniolă din țara iordaniană. El va fi primit de monarhul hașemit și de soția sa, Regina Rania, la Palatul Al Husseiniya, unde va avea loc ceremonia oficială de primire. Având în vedere situația din regiune, sunt posibile modificări viitoare ale agendei.

Nu se știe dacă activitățile culturale și întâlnirea de afaceri vor mai avea loc în timpul acestei călătorii, care face parte din bunele relații dintre cele două țări și constituie o ocazie propice pentru a exprima dorința de a continua consolidarea legăturilor istorice, politice, culturale și umane profunde care există între Iordania și Spania.

Vizita în Iordania avea să fie una importantă pentru Regele Felipe. Cu toate acestea, în ultimele zile, situația din Orientul Mijlociu s-a complicat, afectând spațiul aerian al Iordaniei după ce Iranul a lansat un atac asupra Israelului.

Deși nu în mod oficial, Regele Felipe și Regina Letizia au vizitat Iordania în urmă cu douăzeci de ani, în timpul lunii lor de miere. Ei au vizitat faimosul sit arheologic Petra și, de asemenea, s-au prezentat oficial ca Prinț și Prințesă de Asturia la nunta Prințului Hamzah bin Hussein, care era pe atunci moștenitor al tronului și care, în 2021, a fost acuzat de instigare la o tentativă de lovitură de stat împotriva fratelui său, Regele Abdullah.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe