„Se descurcă, face tot ce poate”. Camilla, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a Regelui Charles

31 ianuarie 2024   Royals

Regina Camilla a lua parte ieri, 31 august, la un nou angajament regal, în timp ce Regele Charles și Kate Middleton se recuperează după operațiile lor.

Miercuri dimineață, Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, a vizitat Maggie's Royal Free pentru a deschide oficial noul centru de sprijin pentru bolnavii de cancer de la Royal Free Hospital din Londra.

Întrebată cum se descurcă Regele Charles cu recuperarea după operația de prostată mărită, Regina Camilla a spus: „Se descurcă, face tot ce poate", a relatat corespondentul regal Richard Palmer la X, fostul Twitter, conform People.

Apariția ei a avut loc înaintea Zilei Mondiale împotriva cancerului, care e sărbătorită duminică, 4 februarie, și a marcat cea de-a 17-a vizită a Reginei Camilla la un centru Maggie's din Marea Britanie. În calitate de Ducesă de Cornwall, Camilla a devenit patroană a centrelor Maggie's în 2008, punând în lumină centrele care oferă sprijin gratuit și îngrijire de specialitate tuturor celor care luptă cu cancerul.

Regina Camilla a fost întâmpinată în noua aripă a centrului de către directorii Maggie's, Dame Laura Lee și Stuart Gulliver, arhitectul Daniel Libeskind și reprezentanții Royal Free London, prezentă fiind și echipa de arhitecți care a dat viață noului spațiu.

Centrele Maggie's sunt concepute pentru a fi refugii sigure și primitoare în incinta spitalelor din cadrul Serviciului Național de Sănătate britanic pentru ca oamenii să se conecteze sau să își ia un moment de liniște, iar Maggie's Royal Free devine cel de-al 24-lea centru al organizației caritabile din Marea Britanie. 

Regina Camilla a petrecut timp cu personalul, voluntarii și vizitatorii pentru a afla cum Maggie's a făcut o diferență în viețile lor și a ascultat câteva cuvinte ale oficialilor despre noul spațiu. 

Vizita de dimineață a Reginei Camilla la Royal Free Hospital a fost a doua ieșire solo consecutivă a reginei, după ce regele Charles a fost externat săptămâna trecută de la Clinica din Londra în urma unei intervenții chirurgicale pentru tratarea prostatei mărite.

Marți, Regina Camilla a găzduit o recepție la Castelul Windsor pentru cei care au contribuit la noua colecție a Bibliotecii de Miniaturi, expusă lângă Casa de păpuși a Reginei Mary, care își sărbătorește anul centenarului.

Foto: Profimedia

Mai multe