Se joacă Regele cu focul? A anunțat că întrerupe tratamentul pentru cancer, dar medicii îl avertizează

9 octombrie 2024   Royals

Maiestatea Sa se află în fața unei decizii importante. Și pare că ar face-o în detrimentul său. Lumea întreagă s-a bucurat la anunțul din vară potrivit căruia Regele Charles își putea relua activitățile.

Spre deosebire de nora sa, care a încheiat chimioterapia, nu este și cazul suveranului britanic. Deși este foarte vioi, arată foarte bine și face față funcției cu brio, totuși Charles al III-lea al Marii Britanii este un pacient cu cancer, aflat sub tratament.

S-a anunțat deja că regele urmează să plece într-un turneu extins peste hotare, ocazie cu care și-ar întrerupe terapiile.

Era așteptat și în Azerbaidjan, dar Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles nu va participa la întâlnirea climatică Cop29, după ce a fost sfătuit astfel de către guvernul său.

Cop29 începe la Baku, Azerbaidjan, pe 11 noiembrie, la mai puțin de două săptămâni înainte de turneul de amploare în care va pleca familia regală, în Australia și Samoa.

În vară Palatul a confirmat turneul regal al Regelui Charles și al Reginei Camilla în Australia și Samoa. Este prima dată când vor ajunge în această parte a Commonwealth-ului în calitate de monarhi și revin aici după șase ani de la ultima lor vizită.

Monarhul nu va participa la întâlnirea climatică Cop29 din Azerbaidjan

Prezența Majestății Sale, care primește în prezent tratament pentru o formă nedezvăluită de cancer, sau a oricărui alt membru al familiei regale la adunarea internațională depinde de sfatul guvernului.

Charles a participat la Cop28 din Dubai anul trecut, dar în mod controversat nu a fost invitat să participe la Cop27 în Egipt, în 2022.

Nu este prima dată când programul monarhului în vârstă de 75 de ani este modificat, în ultimele luni. Au fost implementate mai multe schimbări în ceea ce privește vizita în străinătate a lui Charles și a Reginei Camilla, în perioada 18-26 octombrie.

Charles își va continua tratamentul împotriva cancerului până când va zbura, dar medicii săi sunt fericiți că acesta va fi oprit doar pentru scurt timp, doar în perioada în care se va afla pe continent australian, relatează Daily Mail.

Tratamentul va continua apoi de îndată ce se întoarce în Marea Britanie.

Printr-o schimbare majoră a programului lor, turneul lor nu va mai include o oprire în Noua Zeelandă, tocmai din cauza tratamentului în curs de desfășurare al lui Charles pentru cancer.

Deși anterior se spera că regele va vizita și țara insulară din sud-vestul Oceanului Pacific, medicii săi l-au sfătuit să evite un program extins pentru a acorda prioritate recuperării sale, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. Și așa această pauză nu este tocmai salutară.

Palatul a adăugat: „În strânsă consultare cu prim-miniștrii din Australia și Noua Zeelandă și ținând cont de presiunile de timp și logistică, s-a convenit, prin urmare, să se limiteze vizita doar în Samoa și Australia.

„Majestățile Lor transmit cele mai calde mulțumiri și urări de bine tuturor părților pentru sprijinul și înțelegerea lor continuă”.

Foto: Profimedia

Mai multe