Semnătura Regelui Frederik al Danemarcei și legătura cu regretata Regină Elisabeta a Marii Britanii

23 ianuarie 2024   Royals

Regele Frederik al Danemarcei are o nouă semnătură în urma abdicării mamei sale, regina Margrethe a II-a, la începutul acestei luni.

Noul monarh danez, care se află pe tron de aproximativ o săptămână, și-a etalat autograful într-o fotografie postată pe contul oficial de Instagram al familiei regale. Imaginea a arătat o scrisoare pe care Regele Frederik a trimis-o unui membru al publicului care tocmai a împlinit 100 de ani. Conform tradiției Reginei Margrethe, cetățenii danezi care împlinesc 100, 105 și 110 de ani vor primi o scrisoare personală, semnată de rege.

Noua semnătură a lui Frederik se termină acum cu un "R", o abreviere a cuvântului latin "Rex", care înseamnă "rege". Regretata regină Elisabeta a II-a semna, de asemenea, orice document oficial cu litera "R", care însemna "Regina", adică "Queen".

În descrierea postării de pe Instagram s-a menționat că aceasta a fost prima scrisoare semnată de Regele Frederik care a fost trimisă unui cetățean care își sărbătorește centenarul.

„În plus, Regele va continua să trimită felicitări cu ocazia nunților de 60, 65, 70 și, respectiv, 75 de ani de căsătorie", se arată în postare. "Tradiția felicitărilor din partea Majestății cu ocazia unor aniversări speciale datează de mulți ani. A început cu urări prin telegrame care erau trimise, scrise și citite persoanei aniversate în cauză în ziua respectivă."

Încoronarea Regelui Frederik al Danemarcei

Regele Frederik a urcat pe tron duminică, 14 ianuarie, alături de soția sa, regina Mary. Mama sa, Margrethe, a semnat în mod oficial o declarație de abdicare în cadrul reuniunii Consiliului de Stat, în prezența lui Frederik și a moștenitorului și fiului de 18 ani al acestuia, prințul moștenitor Christian.

Familia regală a călătorit apoi la Palatul Christiansborg, unde Frederik a ținut primul său discurs de la balcon în calitate de rege. "Speranța mea este să devin un rege unificator al zilei de mâine. Este o sarcină pe care am abordat-o toată viața mea. Este o sarcină pe care mi-o asum cu mândrie, respect și bucurie", a declarat el. Mulțimea a izbucnit din nou în aplauze și urale când regina Mary s-a alăturat soțului ei la balcon, pecetluind momentul cu un sărut.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe