Senini și zâmbitori, Alina-Maria și Nicolae al României, o nouă apariție în doi la București

30 septembrie 2024   Royals

Cuplul princiar a bifat o nouă apariție culturală, de data aceasta în spațiul oferit de galeria de artă deschisă de Fundația Iacob.

Amatori de artă, estetică și frumos, Alina-Maria și soțul său, Nicolae al României, nu-și puteau refuza o vizită la unul dintre studiourile de artă din București, galeria pop-up a Fundației Iacob. Este vorba despre un spațiu cultural deschis pe fostul loc al atelierului artiștilor Gheorghe și Viorica Iacob, care a fost extins cu până la 600 de metri pătrați cu scopul de a deveni un muzeu privat.

Înființată în 2017, Fundația Gheorghe și Viorica Iacob și-a propus să conserve, să prezinte și să promoveze arta celor doi artiști români, a căror activitate artistică, de aproape jumătate de secol, a generat un impresionant patrimoniu de lucrări (peste 2.000 lucrări de pictură, desen, grafică, tapiserie, sculptură și murală).

Astfel, actualul studio administrat de Fundația Iacob găzduiește întreaga colecție a celor doi, dar și expoziții temporare cu lucrări semnate de artiști invitați, plus un concurs anual de proiecte, din diferite domenii de expresie artistică (fotografie, design, sculptură, pictură, grafică etc.)

Senini și zâmbitori, Alina-Maria și Nicolae al României au pătruns în universul artistei Viorica Iacob, cunoscută pentru tapiserii spectaculoase de mari dimensiuni. Artista încă lucrează în atelier, de câțiva ani alegând acuarela, după ce decenii de-a rândul a creat în ulei pe pânză și a realizat lucrări de artă monumentală ce se regăsesc în Suceava, Brăila și Pitești. Mâhnită că România nu are o politică pentru cultură, artista spune că a abordat încă din 2016 tema războiului în lucrările sale. 

După recenta lor vizită la Cisnădioara, unde s-au reunit 22 de artiști din întreaga Europă, Alina-Maria și Nicolae al României își continuă periplul cultural și la București.

Soția nepotului Regelui Mihai a postat câteva fotografii pe conturile lor de socializare cu ceea ce a numit „vizita mult așteptată la unul dintre artiștii mei preferați”. Pentru această ocazie, Alina-Maria a ales o rochie înflorată, pe fundal roz pudrat, veselă și feminină, care i-a pus în evidență silueta suplă.

FOTO: Instagram

Mai multe