Sfatul pe care Prințul Philip i l-a dat Reginei cu trei ani înainte de moarte

21 noiembrie 2022   Royals

Prințul Philip i-a spus Reginei, în 2017, să evite știrile care o pot irita.

Prințul Philip a vrut să dea în judecată serialul The Crown pentru portretizarea morții surorii sale. Regalul s-a consultat cu o firmă de avocatură cu privire la scenele fictive în care un tânăr de 16 ani, nimeni altul decât Philip, este implicat în prăbușirea avionului în viața reală a surorii sale. Expertul regal Robert Jobson spune că Philip a avertizat-o și pe Regină să nu se uite la serialul de succes de pe Netflix.

„Asta s-a petrecut într-un episod anterior în care Philip este înfățișat ca fiind într-un fel responsabil pentru moartea iubitei sale surori Cecile, nu doar pentru moartea ei, ci pentru ceea ce a dus la distrugerea familiei.

A fost o născocire, acestui tânăr, Philip, i s-a dat puterea deciziei în cazul surorii sale, asta a fost o prostie. Am auzit că i-a spus Reginei să nu se uite. “Nu-l privi, pentru că o să te irite”, spune autoarea regală Tessa Dunlop pentru TalkTV.

Acestă dezvăluire vine în momentul în care Sir Jonathan Pryce spune că publicul va avea „un pic de mângâiere” de a o vedea pe Elisabeta a II-a în seria a cincea din The Crown.

Actorul în vârstă de 75 de ani joacă rolul prințului Philip, soțul fostului monarh. El a preluat locul lui Tobias Menzies în drama regală de la Netflix.

Elisabeta a II-a, care a avut cea mai lungă domnie, a murit în septembrie, la vârsta de 96 de ani.

Întrebat dacă moartea ei va schimba ceva pentru The Crown, Sir Jonathan a spus: „Cred că oamenii vor să o vadă. Știi, nu vreau să par prea pompos în privința asta, dar vor câștiga un un pic de confort de a o vedea întruchipată din nou”.

„Este, de asemenea, o reflectare a situației în care se află societatea noastră în acest moment, cu o lipsă de încredere și o lipsă de credibilitate în politicienii noștri.

După ce am văzut mulțimea stând la coadă pentru Regină putem să spunem: Acesta este genul de persoană pe care vrem să o urmăm și să ne conducă țara”.

Imelda Staunton, care o înlocuiește pe Olivia Colman în rolul Elisabetei a II-a, spune că oamenii au admirat-o pe suverană pentru că și-a făcut treaba și „și-a respectat promisiunea” față de public.

Dominic West și Elizabeth Debicki au primit ștafeta interpretării lui Charles și Diana de la Josh O'Connor și Emma Corrin.

Mai multe