Și bătăuș, și mincinos! Presa demontează declarațiile lui Marius Borg, fiul lui Mette Marit

1 octombrie 2024   Royals

Lucrurile s-ar putea complica serios pentru fiul prințesei norvegiene, după ce și-a agresat prietena, deoarece presa norvegiană tocmai a publicat dovezi care ar putea fi decisive pentru viitor.

Pe 4 august, fiul Prințesei Mette-Marit a Norvegiei (51) a fost arestat la periferia localității Skaugum din Asker. Este vorba despre Marius Borg Høiby, care și-ar fi agresat fizic prietena, i-a vandalizat apartamentul de pe strada Frogner din Oslo și a amenințat-o la telefon. La scurt timp după aceea, Marius Borg însuși a recunoscut într-o declarație că a comis aceste „vătămări corporale” și distrugeri de obiecte, pe care le-a pus pe seama faptului că el consumase „alcool și cocaină” imediat după ce s-a certat cu tânăra. Ei bine, în mijlocul acestui scandal, care a ajuns să îi împroaște din plin pe membrii casei regale, tocmai au ieșit la iveală o serie de dovezi care ar pune sub semnul întrebării această declarație a agresorului.

Presa norvegiană afirmă că, după verificarea rezultatelor analizelor, acestea arată că a existat un consum de cocaină, MDMA (ecstasy) și THC, afirmând că există dovezi care indică faptul că și alte substanțe active au fost găsite în corpul tânărului de 27 de ani, fără a fi găsite însă urme de băuturi alcoolice în analizele de sânge și urină, lucru care nu s-ar potrivi cu declarația dată chiar de Marius Borg, care a susținut că era beat atunci când a efectuat acest atac brutal asupra fostei sale prietene.

Mai grav este că acesta nu este singurul scandal în care a fost implicat fiul prințesei. La petrecerile de la castelul regal din Skaugum, invitații lui Marius Borg ar fi dat buzna în camera Prințului Haakon și a lui Mette-Marit ai Norvegiei. Acolo ar fi furat argintărie valoroasă și ar fi încercat ulterior să o vândă prin intermediul unei case de licitații, motiv pentru care totul a ieșit la iveală.

După cum a relatat mass-media, aceștia l-au contactat pe Andreas Kruszewski, un avocat al districtului de poliție din Oslo, care a declarat că, „de dragul anchetei, nu dorim să comentăm aceste informații”.

Cu toate acestea, avocatul apărării lui Høiby a comentat noile informații publicate de presa norvegiană: „Høiby a declarat anterior că a luptat mult timp împotriva consumului de droguri. Faptul că acest tip de informații sunt divulgate ilegal este inutil și extrem de criticabil. Aceasta contribuie în mod evident la faptul că toată lumea trebuie să fie atentă atunci când comunică informații. Nici Høiby nu a fost la curent cu aceste informații”, a spus el.

De asemenea, avocatul fostei iubite a lui Høiby cunoaște deja rezultatele testelor antidrog, informații pe care le-ar putea folosi împotriva tânărului.

Mai multe