Și reginele se distrează! Maria Teresa de Luxemburg și Mathilde a Belgiei s-au dat cu buggy

18 septembrie 2024   Royals

Imaginea amuzantă cu cele două regalități a fost surprinsă la summitul informal al șefilor de stat ai țărilor germanofone găzduit de Marii Duci de Luxemburg.

Începând din 2004, șefii de stat din Germania, Austria, Belgia, Liechtenstein, Luxemburg și Elveția se întâlnesc în fiecare an în cadrul unui summit informal pentru a discuta probleme naționale și internaționale. Pentru cea de-a 20-a reuniune, Marele Duce Henri și Marea Ducesă Maria Teresa de Luxemburg au deschis porțile Castelului Berg din Colmar pentru președintele german Frank-Walter Steinmeier și soția sa, Elke Büdenbender, președintele Confederației Elvețiene, Viola Amherd, Regele Philippe și Regina Mathilde ai Belgiei, precum și Prințul moștenitor Alois și Prințesa Sophie de Liechtenstein - Austria fiind cel mai notabil absent, deoarece se află în plin proces electoral.

Scopul acestui eveniment anual? Să consolideze legăturile de prietenie dintre cele șase țări participante, într-o atmosferă relaxată. Maria Teresa și Mathilde au respectat scrupulos această regulă pe tot parcursul zilei. Trebuie spus că Marele Duce și Marea Ducesă au legături de familie puternice cu vecinii lor belgieni. În discursul său de la banchetul de stat din aprilie anul trecut de la Château de Laeken din Bruxelles, Marele Duce Henri a vorbit cu emoție despre amintirile sale din copilărie, „împreună cu frații și surorile mele, când mergeam la Laeken, la Belvedere sau la Stuyvenberg pentru a ne vizita unchii și mătușile, verii sau străbunica noastră, Regina Elisabeta”. Dar de mai bine de douăzeci de ani, cei patru au cultivat o prietenie profundă. 

Și, cum în prima zi a avut loc o dezbatere privind situația națională și internațională a fiecărei țări, urmată de o vizită la biblioteca și grădinile spectaculoase ale castelului, tocmai în timpul acestei plimbări, Marea Ducesă Maria Teresa a fost văzută în cea mai distractivă și informală ipostază a sa: purtând pantofi sport la volanul un mic buggy de golf, conducându-le pe soțiile șefilor de stat pe aleile parcului. La dreapta ei, în calitate de copilot, Regina Mathilde a Belgiei, într-o rochie albă și fucsia de Carolina Herrera, se distra de minune. Priviri reciproce, râsete și expresii de afecțiune punctează acest carpool uimitor. În spate, pasagerele lor, Sophie de Liechtenstein și Elke Büdenbender, stau de vorbă și privesc natura desfășurându-se sub ochii lor. O imagine inedită, care ne arată că și reginele știu să se distreze și să se bucure de micile momente, în ciuda protocolului lor riguros.

FOTO: Marea Curte Ducală

Mai multe