Singură, în numele Regelui, scrie istorie! Camilla, sobră în alb, la slujba din Joia Mare de la Worcester

28 martie 2024   Royals

Sigur când a fost încoronată regină, anul trecut, nu se gândea că va păși singură la slujba regală din Joia Mare. Camilla este puternică și dovedește că poate face față cu brio inclusiv protestelor anti-monarhie.

Regina scrie istorie astăzi, în Marea Britanie. Este cea care ține locul monarhului în cadrul unei tradiții regale străvechi. De ce scrie istorie? Întrucât este prima consoartă care conduce această slujbă tradițională ce se onorează de către familia regală britanică încă din anul 600 d.Hr.

Este un an special, în care multe schimbări au avut loc pe fondul problemelor de sănătate ale lui Charles și ale Prințesei Kate. Camilla a distribuit  cadourile de Royal Maundy în numele soțului ei la slujba anuală din Joia Mare de la Catedrala Worcester.

Când Regina Camilla a sosit pentru serviciul regal din Joia Mare, protestatarii au fost auziți strigând repetat „Jos cu coroana”.

Camilla a apărut în locul regelui Charles la slujba tradițională, în timp ce monarhul își continuă tratamentul pentru cancer. Protestul ar fi organizat și în contextul diagnosticului de cancer al Prințesei Kate, scrie Daily Express.

Directorul executiv al Republic, Graham Smith, a declarat: „Vom fi aici toată dimineața până când Regina pleacă. Mesajul nostru este același ca de obicei: abolirea monarhiei. Vom continua să protestăm până când este abolită”.

Regina Camilla s-a întâlnit cu oamenii în afara Catedralei Worcester, persoane care au jucat un rol esențial în organizarea slujbei tradiționale din Joia Mare de la Catedrala Worcester, Marea Britanie.

În prealabil, Regele Charles și-a înregistrat mesajul de Paște pentru supuși, mesaj ce va fi redat audio la catedrală, azi.

Între timp a apărut și imaginea cu monarhul înregistrând mesajul de Paște. Este elegant, însă vizibil slăbit.

Cu o monarhie subțiată, Regina Camilla ține frâiele în această perioadă și pare că se descurcă de minune.

Zâmbitoare și empatică, Regina și-a făcut apariția îmbrăcată în alb. De asemenea, a purtat cizme maro din piele întoarsă, o căciulă groasă bej și mănuși.

Foto: Profimedia

Mai multe