Soția Prințului Edward, "sosia" Prințesei Diana: ea trebuia s-o înlocuiască pe Lady Di în familia regală

11 mai 2023   Royals

Astăzi, Ducesa de Edinburgh este una dintre cele mai respectabile doamne de la casa regală britanică, mâna dreaptă a regelui și bună amică cu Prinții de Wales.

Mai mult, despre Sophie s-a spus c-a fost nora preferată a Reginei Elisabeta a II-a și asta deoarece soția Prințului Edward nu i-a dat acesteia niciodată motiv de supărare, comportamentul ei public fiind ireproșabil.

Probabil așa a fost dintotdeauna, iar apariția lui Sophie în familia regală, undeva la începutul anilor 90, a făcut-o pe Prințesa Diana s-o privească ca pe o posibilă rivală. Poate și pentru că pe atunci nou-venita Sophie îi semăna mult și fizic, ambele femei fiind blonde și fidele iconicei tunsori bob.

Din păcate, fanii regali n-au avut șansa să le vadă pe cele două cumnate regale împreună la evenimente oficiale, căci Prințul Charles și Prințesa Diana și-au anunțat despărțirea în 1992, iar cea din urmă a murit în 1997 - cu doar doi ani înainte de nunta Prințului Edward cu Sophie Rhys-Jones.

Dacă Lady Di le-a dat bătăi de cap regalilor, Ducesa de Edinburgh, pe de altă parte, a fost mereu percepută ca o prezență sigură în cadrul monarhiei și a rămas la fel și astăzi, la mai bine de 20 de ani de la nunta ei cu Edward.

Cu toate acestea, atunci când a apărut la palat, britanica de rând a fost privită ca o eventuală înlocuitoare a Prințesei Diana în prima linie regală.

Cu puțin timp înainte de nunta lui Edward cu Sophie, jurnalista Emma Cook scria că mulți erau „dornici să creeze o comparație între Sophie și Diana”.

„Dincolo de tenul lor trandafiriu și costumele lor elegante, există, însă, puține asemănări între cele două. Dacă Diana a fost Regina Inimilor, atunci Sophie este Prințesa Prezentării: echilibrată și fără a lăsa nimic la voia întâmplării”, a continuat s-o descrie jurnalista britanică.

Sophie avea 33 de ani când a fost anunțată logodna ei cu Prințul Edward, spre deosebire de Diana, care avea doar 19 ani atunci când a fost împinsă pe scena mondială. Sophie lucra, de asemenea, pe post de consultant de PR la propria ei companie, ceea ce înseamnă că avea o carieră de succes înainte de a-și dedica viața îndatoririlor regale. La acea vreme, Sophie era și „cel mai de rând om” care a intrat, prin căsătorie, în familia regală, în timp ce Diana provenea dintr-un mediu aristocratic.

Astăzi, Sophie a fost invitată să umple vidul lăsat de plecarea Prințului Harry și a lui Meghan Markle din familia regală, dar soția lui Edward a respins această sugestie și pare să fie mulțumită cu profilul ei mai degrabă discret, ca-ntotdeauna.

Foto: Profimedia, Getty Images

Mai multe