Start vizitei regale în Olanda! Reginele Letizia și Maxima, definiția eleganței la Amsterdam

17 aprilie 2024   Royals

Marea vizită de stat a cuplului regal spaniol în Țările de Jos a început. Felipe și Letizia și-au întâlnit ”omologii” la Amsterdam, iar ceremonia de întâmpinare a fost superbă.

Regele Willem-Alexander și Regina Maxima ai Țărilor de Jos și-au primit așa cum se cuvine oaspeții de rang înalt, pe Regele și Regina Spaniei: Felipe al VI-lea și Letizia.

În Piața Dam, chiar în fața Palatului regal, suveranii olandezi au organizat o foarte veselă ceremonie de întâmpinare. În felul acesta, s-a dat start vizitei oficiale de stat a cuplului regal spaniol, ce va dura două zile. 

Cum era de așteptat, cele două regine au fost ravisante, definiția stilului și eleganței. În timp ce Regina Maxima s-a drapat în roșu: fustă, bluză, pălărie, poșetă, mănuși și pantofi all-red, Regina Letizia a fost diafană într-o rochie verde-turcoaz și pantofi bej. Amândoi regii parcă s-au vorbit, căci au fost îmbrăcați la fel: costume bleumarin și cravate bleu.

Vizita cuplului regal spaniol este menită să consolideze prietenia tradițională veche dintre cele două case regale.

Astăzi, 17 aprilie, a avut loc întâmpinarea oficială, ocazie cu care trupa Marinei Regale a Țărilor de Jos a cântat imnurile naționale ale ambelor țări.

Regele Willem-Alexander și Regina Maxima ai Țărilor de Jos, alături de Regele Felipe și Regina Letizia vizitează azi Palatul Regal din Amsterdam și vor fi onorați cu o recepție și un prânz privat.

După o ceremonie de depunere de coroane și o vizită la Fundația Cruyff, cuplul regal spaniol va avea parte de un banchet de stat, seara, la care vor participa și Catharina-Amalia, Prințesa de Orange, Prințesa Beatrix a Țărilor de Jos și Prințesa Margriet a Olandei.

Cu siguranță doamnele din familiile regale își vor etala cu această ocazie cele mai elegante ținute și cele mai diafane diademe.

S-a aflat deja din presă că și Prințesa moștenitoare a tronului olandez va avea, cu această ocazie, un rol semnificativ, menit să o ”rodeze” în îndeletnicirile pregătitoare statutului său înalt.

Foto: Profimedia

Mai multe