Strălucitoarea Kate Middleton, mai glam ca niciodată, bombardată de întrebări despre presupusul rasism

1 decembrie 2023   Royals

În ajunul apariției sale alături de Prințul William la tradiționala gală Royal Variety Performance de la Albert Hall din Londra, Kate Middleton a trăi angoasa vieții sale.

Omid Scobie, jurnalist prieten de casă cu Meghan Markle, a numit-o ca fiind unul dintre cei doi membri regali care s-au interesat de ce culoare va avea pielea copilului nenăscut al lui Harry, în controversata lui carte Endgame.

Pasajul care conține această informația a fost scos, ulterior, din volum, pentru a nu cădea sub incidența legii calomniei, însă edițiile traduse în limba olandeză au păstrat fraza incriminatoare, care a generat un nou scandal regal.

Ca urmare, joi seara, când Kate și William și-au făcut apariția la Royal Variety Performance, reporterii i-au asaltat cu întrebări precum „Alteța Voastră Regală, aveți un comentariu despre cartea lui Omid Scobie?” sau „Ați urmărit emisiunea lui Piers Morgan de aseară?”.

Cuplul a ignorat elegant întrebările și a mers mai departe, împreună, pe covorul roșu, ținându-se pentru scurt timp de mână înainte ca William să pună o mână pe spatele soției sale, semne rare de tandrețe între cei doi.

Reporterii se refereau la cartea lui Scobie, Endgame/Sfârșitul jocului, care susținea că Megan Markle a numit doi membri ai familiei regale care au luat parte la presupuse conversații „tulburătoare” despre tenul pe care-l va avea copilul pe care ea-l purta încă în pântec, pe atunci, Prințul Archie, într-un schimb de scrisori cu Regele Charles. Iar regele este cea de-a doua persoană, conform aceluiași volum.

Problema rasismului la palatul regal a fost ridicată pentru prima dată în timpul interviului lui Markle și al lui Harry cu Oprah Winfrey, în martie 2021, și, de atunci, o lume întreagă s-a întrebat cine sunt acei seniori regali care s-au arătat îngrijorați de culoarea pielii lui Archie.

Pe de altă parte, este clară implicarea indirectă a lui Meghan Markle în acest scandal, căci jurnalistul Omid Scobie a avut acces la scrisorile personale ale acesteia doar cu acordul ducesei.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe