Suferința continuă! Regele Charles și-a pierdut gustul de când urmează un tratament împotriva cancerului

13 mai 2024   Royals

În cadrul unei apariții de ieri, alături de Prințul William, Regele Charles al Marii Britanii a dezvăluit că și-a pierdut gustul de când urmează un tratament împotriva cancerului!

După încheierea turneului "aproape" regal pe care Prințul Harry și Meghan Markle l-au avut în Nigeria timp de trei zile în Nigeria, Regele Charles a reapărut alături de fiul său cel mare, Prințul William. A fost primul lor angajament împreună de când s-a aflat că monarhul suferă de cancer.

În cadrul angajamentului regal, Regele Charles l-a numit pe Prințul William colonel-șef al Corpului Aerian al Armatei, arătându-și încă o dată susținerea și încrederea în moștenitorul tronului. Acest gest a fost de asemenea interpretat ca un afront la adresa Prințului Harry, care a servit în acest regiment pe când a făcut parte din armata britanică.

Întâlnirea dintre tată și fiu a avut loc la Centrul de Aviație al Armatei din Middle Wallop, în Hampshire. Regele Charles al III-lea a pus în scenă predarea, oferindu-i Prințului de Wales bereta albastru deschis distinctivă a Corpului de armată, în fața unui elicopter militar. În plus, Regele Charles a dezvelit o placă comemorativă pentru sosirea primului Apache AH Mk.1, care va fi instalat într-un muzeu după ce a fost primit de o gardă de onoare. Prințul William s-a îmbrăcat apoi în ținută militară și și-a exercitat pentru prima dată noul rol. 

În timpul turului, Regele Charles a împărtășit câteva detalii despre boala sa cu veteranul armatei britanice Aaron Mapplebeck. Acesta a povestit că anul trecut a avut cancer testicular și a urmat cicluri de chimioterapie care l-au făcut să își piardă simțul gustului.

Monarhul a spus că a avut același efect secundar în urma tratamentului său, care a început în februarie și pentru care nu a fost stabilită încă o dată de încheiere. Pentru moment, medicii sunt mulțumiți de progresele înregistrate, astfel că Regele Charles al III-lea și-a putut relua programul și este "foarte încântat" să ia din nou parte unele îndatoriri publice. 

Foto: Getty Images

Mai multe