Sunt iarăși certate? Regina Letizia nu și-a vizitat soacra, pe Regina Sofia, la spital

11 aprilie 2024   Royals

Actuala suverană nu și-a făcut timp să-și vadă soacra internată, deși putea să-și acompanieze soțul la vizita permisă de medici.

Palatul Zarzuela a emis un comunicat în care anunța că Regina Sofia a fost internată marți seară la Spitalul Internațional Ruber din Madrid, după ce a suferit o infecție urinară. Din fericire, starea de sănătate a suveranei evoluează „foarte rapid și favorabil". 

În acea dimineață, fiul ei, Regele Felipe al VI-lea, a vizitat-o pe aceasta, neînsoțit de Regina Letizia, și a declarat presei că suverana emerită „se simte foarte bine, are o stare de spirit bună și așteaptă cu nerăbdare să fie externată", a declarat tatăl Prințesei Leonor presei prezente.

După-amiază, Infanta Elena a fost cea care a mers la spital pentru a fi aproape de mama sa. Însă, fără a face declarații reporterilor. Elena, fosta soție a lui Jaime de Marichalar, a ajuns la mama ei după ce și-a revăzut fiul, Froilán, care a plecat înapoi la Abu Dhabi după ce a petrecut câteva zile în Spania, cu ocazia nunții lui Almeida și a Terezei Urquijo.

Însă, deși s-au scurs deja câteva zile de la internarea soacrei sale, Regina-Mamă Sofia, Regina Letizia tot nu a găsit timp să o vadă. Să se fi răcit, din nou, relațiile între ele? Nu știm de ce soția lui Felipe nu l-a putut însoți în vizită, dar ceea ce știm este ieri amândoi s-au deplasat la Las Palmas de Gran Canaria pentru a prezida Premiile Naționale pentru Inovație și Design, unde sunt lăudate persoanele și entitățile care au folosit inovația în structura lor de afaceri.

Ultimele dăți în care Regina Sofia a ieșit în public arăta mai bine ca niciodată. Avea un moral ridicat, în ciuda încercării sale de a-l evita pe Regele Juan Carlos la nunta lui José Martinez Almeida, sâmbăta trecută. Emerita nu a asistat la ceremonie, dar a fost însoțită în permanență de fiicele sale, infantele Elena și Cristina și de nepoții ei, Victoria Federica, Froilán și Juan. Totodată, Familia Regală s-a reunit la omagiul adus lui Fernando Gómez-Acebo, fiul defunct al Infantei Pilar, în vârstă de 49 de ani, în urma unei afecțiuni respiratorii cronice.

FOTO: Profimedia, Hepta, Getty Images

Mai multe