Surpriză la Palatul Elisabeta! Soacra Reginei Rania se află în vizită la Margareta a României

22 octombrie 2024   Royals

O mare prietenă a Familiei Regale române, Prințesa Muna a Iordaniei se află zilele acestea la București.

Bucuria revederii se putea vedea pe chipul ambelor doamne, la sosirea la Palatul Elisabeta! Atât Majestatea Sa Margareta, cât și Prințesa Muna erau numai un zâmbet atunci când s-au reîntâlnit și și-au oferit o îmbrățișare caldă și sinceră. De altfel, Alteța Sa Regală este una dintre cele mai mari susținătoare a Casei Regale române și o prietenă foarte apropiată Majestății Sale Custodele Coroanei. Mai mult decât atât, Margareta a României și Principele Radu și-au petrecut parte din luna de miere în Iordania.

Acum, la invitația autorităților române, Prințesa Muna al-Hussein, mama suveranului hașemit al Iordaniei, se află într-o vizită în România, de luni până vineri - când are loc și tradiționalul Concert regal. Prezența sa în România nu are, însă, un caracter privat, fiind cunoscută implicarea sa în domeniul învățământului și perfecționării medicale în rândul tinerilor iordanieni. Totodată, Prințesa Muna a Iordaniei este și președintele de onoare al Colegiului de Infirmieri al Universității Mutah din Iordania și ține conferințe în întreaga lume pe teme legate de educație medicală, aceasta fiind Doctor Honoris Causa al Universităților de Medicină și Farmacie din Iași și din Târgu Mureș, precum și al Universității din Sibiu.

Iată de ce, la sosirea ei în țară, soacra Reginei Rania a fost întâmpinată la Aeroportul Otopeni de către Principele Radu, dar și de Raed Arafat, în calitatea sa de secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, și de ambasadorul Iordaniei la București, Mutaz Khasawneh. Apoi, la Palatul Elisabeta, aceasta a fost primită cu onoruri militare, primind salutul Cavaleriei Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul a Ministerului Apărării Naționale.

Prințesa Muna al-Hussein a vizitat des România, prima oară în anul 2006, apoi în octombrie 2011, în iunie 2013, în mai 2015, în mai 2016 și în decembrie 2017.Mama Regelui Abdullah al Iordaniei patronează congresul medical româno-iordanian, o manifestare științifică anuală desfășurată alternativ în România și Iordania.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Mai multe