Țara arde, iar el se plimbă! Prințul Andrew a ieșit la călărie când se lansa filmul-bombă despre el

9 aprilie 2024   Royals

Ducele de York nu se dezminte! În ciuda problemelor sale de imagine, își continuă netulburat rutina zilnică.

Alții în locul lui s-ar fi ascuns de rușine! Nu și el! Prințul Andrew a fost văzut călărind în Windsor, în timp ce opinia publică aștepta lansarea pe Netflix a filmului care dramatizează interviul său dezastruos pentru Newsnight, „Scoop”.

„Scoop” se bazează pe cartea „Scoops: Behind The Scenes of the BBC's Most Shocking Interview” de Sam McAlister, un avocat devenit superproducător care a obținut interviul Prințului Andrew pentru „Newsnight”. În film,b joacă rolul fostei intervievatoare BBC Emily Maitlis, iar Rufus Sewell pe cel al Ducelui de York.

Interviul din 2019, care a ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume, s-a referit în principal la relația Ducelui de York cu miliardarul și infractorul sexual condamnat Jeffrey Epstein. Emily Maitlis l-a interogat pe acesta în legătură cu acuzațiile făcute de Virginia Giuffre, care a susținut că a fost traficată sexual de Epstein pentru Prințul Andrew, când avea 17 ani.

Reacția față de acest interviu a fost aproape universal negativă, afectând grav reputația Prințului Andrew. Acesta s-a retras din toate angajamentele regale publice, la scurt timp după difuzarea interviului. Ducele de York a ajuns la o înțelegere cu Virginia Giuffre în 2022. De asemenea, mama sa, Regina Elisabeta a II-a, i-a retras afilierile militare și patronajele regale în 2022, cu toate că Ducele a negat orice abatere.

Și acum, la lansarea filmului, Prințul Andrew a părut să lase în urmă orice îngrijorare și a ieșit netulburat la o plimbare călae prin Windsor, cu un consilier. El a fost fotografiat zâmbind larg în timp ce se bucura de soarele de primăvară, dar și punând o față morocănoasă, pentru presă, pentru a face haz de necaz.

Experții regali au avertizat că filmul va arăta „sentimentul extraordinar de îndreptățire" pe care îl avea Prințul Andrew, iar Richard Fitzwilliams a declarat pentru MailOnline: „Părerea publicului despre el este deja îngrozitoare și nu ar putea fi mai rea, așa că acest film va confirma opiniile oamenilor. Persoana pe care o vedem în film nu pare să aibă nicio idee despre realitate. Arată cum oamenii aflați într-o poziție privilegiată pot deveni complet rupți de realitate".

FOTO: Profimedia, Getty Images

Mai multe