Totul despre Penny Mordaunt, femeia care a atras atenția la încoronarea Regelui Charles

7 mai 2023   Royals

Regele Charles a fost încoronat pe 6 mai, într-o ceremonie istorică la Westminster Abbey! Femeia care a atras atenția la evenimentul istoric e Penny Mordaunt, ea e cea care i-a înmânat sabia monarhului!

Penny Mordaunt a jucat un rol esențial la încoronarea Regelui Charles, pe 6 mai! A făcut față cu brio unui moment străvechi și emoționant!

Penny Mordaunt, liderul Camerei Comunelor și Lordul Președinte al Consiliului, a apărut în timpul încoronării Regelui Charles, sâmbătă, pentru a purta Sabia de stat din aur la Westminster Abbey. Politicianul în vârstă de 50 de ani i-a dăruit artefactul acoperit cu pietre prețioase noului monarh. Sabia datează de la încoronarea regelui George al IV-lea în 1821. Potrivit Royal Trust Collection, obiectul cu bijuterii este încredințat monarhului domnitor la ordinul de a fi "folosit pentru protejarea binelui și pedepsirea răului". 

Cariera politică a lui Penny Mordaunt

Înainte de a primi funcția de șefă a Camerei Comunelor și a Consiliului Privat în septembrie 2022, Penny Mordaunt era funcționar de stat. Ea a ocupat funcția de secretar de stat pentru dezvoltare internațională în 2017 și de secretar de stat pentru apărare în 2019. În anul următor, Mordaunt a preluat rolul de Paymaster General, iar în 2021 a devenit ministru de stat la Departamentul pentru Comerț Internațional. Politicianul a primit un rol mai important în octombrie 2022, când i-a ținut locul prim-ministrului Liz Truss pentru a se ocupa de o chestiune urgentă în Parlament.

Rolul lui Penny Mordaunt la încoronarea Regelui Charles

Liderul britanic a fost lăudat pentru prestanța sa fără cusur de la încoronarea Regelui Charles. Îmbrăcată într-o rochie specială, cu capă și pălărie, Penny Mordaunt a ținut în biserică impunătoarea și străvechea Sabie de Stat. Înaintea încoronării Regelui Charles, politicianul a declarat pentru BBC Radio Solent că a fost "capabilă să se descurce" cu artefactul greu datorită experienței sale în Marina Regală. Apoi, ea a declarat pentru Times Radio că s-a pregătit pentru această sarcină "făcând câteva flotări".

Foto: Getty Images

Mai multe