Un nou bebeluș regal! Prințul Felix de Luxemburg și Prințesa Claire au devenit părinți pentru a treia oară

8 ianuarie 2024   Royals

Prințul Felix și Prințesa Claire au anunțat cu bucurie venirea pe lume a celui de-al treilea copil al lor!

Prințesa Claire și Prințul Felix au devenit duminică părinți pentru a treia oară, a anunțat luni Curtea Mare Ducală. Într-o declarație împărtășită în numele cuplului pe Instagram, aceasta a precizat: "Este cu mare bucurie să anunțăm nașterea fiului nostru.

Prințul s-a născut pe 7 ianuarie 2024 la Maternitatea Mare Ducesă Charlotte. Prințul nou-născut se va numi Balthasar Felix Karl. El cântărește 3,220 kg și măsoară 50 cm. Prințul Balthasar și Prințesa Claire sunt perfect sănătoși. Félix și Claire cu Amalia și Liam".

Prințul Felix, în vârstă de 39 de ani, și Claire, în vârstă de 38 de ani, sunt deja părinții prințesei Amalia, în vârstă de nouă ani, și ai prințului Liam, în vârstă de șapte ani. Curtea Mare Ducală a anunțat cea de-a treia sarcină a Prințesei Claire în iulie anul trecut, împărtășind o fotografie de familie.

Prințul Felix și cercetătoarea în bioetică Claire, care s-au cunoscut în timp ce ambii studiau la internatul elvețian Collège Alpin International Beau Soleil, s-au căsătorit pe 17 septembrie 2013. După nuntă, familia locuiește în sudul Franței, la Château Les Crostes, o cramă din Lorgues, deținută de mulți ani de familia lui Claire, familia Lademacher.

Prințul Felix este cel de-al doilea copil al Marelui Duce Henri și al Marii Ducese Maria Teresa de Luxemburg. Noul membru al familiei este al șaptelea nepot al Marelui Duce și al Marii Ducese.

Marele Duce Moștenitor Guillaume și Marea Ducesă Moștenitoare Stephanie au doi fii, Prințul Charles, în vârstă de trei ani, și Prințul François, în vârstă de zece luni.

Prințul Louis împarte doi fii cu fosta sa soție, Tessy Antony de Nassau - Prințul Gabriel, 17 ani, și Prințul Noah, 16 ani.

Între timp, prințesa Alexandra, care s-a căsătorit cu Nicolas Bagory în aprilie anul trecut, așteaptă primul ei copil, ceea ce înseamnă un al optulea nepot pentru Marele Duce Henri și Marea Ducesă Maria Teresa. 

Foto: Getty Images

Mai multe