Un tablou regal perfect! Prințesele Amalia și Alexia, splendide alături de Regele Willem și Regina Maxima

17 septembrie 2024   Royals

Conform tradiției, Regele Willem Alexander al Olandei, însoțit de Regina Maxima, s-a adresat Senatului și Camerei Reprezentanților de Prinsjesdag. La eveniment, Prințesa Amalia și Prințesa Alexia au fost alături de părinții lor.

Familia Regală a Țărilor de Jos a luat parte la Prinsjesdag, când membrii Senatului și ai Camerei Reprezentanților se reunesc pentru a participa la o Adunare a Statelor Generale în cadrul căreia Regele Willem Alexander rostește un discurs de pe tron. Acesta este marele eveniment instituțional al anului și astfel, pe lângă monarh și Regina Maximaa, fiicele lor, Prințesele Amalia și Alexia, li s-au alăturat, devenind vedetele zilei.

Evenimentul din Olanda a început la ora 11.30, când deputații au părăsit clădirea Parlamentului și s-au îndreptat spre Teatrul Regal pentru a asista la această sesiune solemnă. La sosirea lor, au fost întâmpinați de o formație a gărzii militare de onoare. Cortegiul regal a pornit de la Palatul Noordeinde, una dintre cele patru reședințe oficiale ale familiei regale olandeze. Aflați în trăsuri, Regele Willem Alexander și Regina Maxima au fost însoțiți de fiicele lor, alături de membri ai curții regale, poliție călare, fanfare și mai multe regimente.

Parada a avut loc pe străzile Noordeinde, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Tournooiveld și Korte Voorhout. Orașul vechi a fost plin de spectatori și a fost pus în aplicare un puternic plan de securitate. Procesiunea a fost condusă de Regimentul Grenadier și de Poliția Militară Regală. 

Marșul a fost încheiat de o trăsură mare din sticlă trasă de opt cai. În ea s-au aflat Regele Willem Alexander și Regina Maxima și prima lor născută, Prințesa Amalia. Prințesa Alexia a călătorit separat. De la eveniment a lipsit doar Prințesa Ariane, fiica cea mică a suveranului, în vârstă de 17 ani, care este internată la Colegiul UWC Adriatic din Italia, care aparține aceleiași instituții de învățământ unde studiază în prezent Infanta Sofia a Spaniei. 

În cele din urmă, în jurul orei 14.00, membrii familiei regale olandeze s-au întors la Palatul Noordeinde, unde au ieșit să salute fanii regali din balconul frumos decorat. 

Foto: Profimedia

Mai multe