Unde a călătorit Prințul Harry după ce a fost în Marea Britanie! Nu s-a întors la Meghan Markle și copii

2 octombrie 2024   Royals

Prințul Harry a început o vizită de o săptămână în Lesotho și Africa de Sud, după ce a fost în Londra, unde a fost invitat la un eveniment.

Prințul Harry, în vârstă de 40 de ani, a ajuns în Lesotho, unde este găzduit de Regele Letsie al III-lea și de Regina Masenate Mohato Seeiso, împreună cu vechiul său prieten, Prințul Seeiso. Acolo, el va prezenta activitatea Sentebale, organizația caritabilă pe care a cofondat-o împreună cu Prințul Seeiso în 2006, în memoria mamelor lor. 

Sentebale, care înseamnă „nu mă uita” în Sesotho, a fost înființată pentru a sprijini copiii care și-au pierdut unul dintre părinți din cauza unei boli legate de HIV/SIDA. Prințul Harry a ajuns prima dată acolo în 2004, când a avut o vizită de două luni.

Prințul Harry va vizita centrele Sentebale și va marca cea de-a 200-a aniversare a Lesotho-ului, iar alături de Seeiso, Harry va prezenta activitatea organizației caritabile unor noi susținători, precum și donatorilor existenți, prin intermediul American Friends of Sentebale, prinții întâlnindu-se, de asemenea, cu lideri locali și susținători ai tinerilor.

La Johannesburg, grupul va lua parte la o recepție cu părțile interesate din Africa de Sud și cu partenerul strategic Lebec, o firmă de finanțe și filantropie condusă de femei, și va lua parte la o masă rotundă despre filantropii care creează schimbare dincolo de scrierea cecurilor. Prințul Seeiso a declarat că va umple comunitatea de „bucurie” să-l primească înapoi pe Mohale, numele regal afectuos Sesotho al lui Harry, care înseamnă „războinic”.

Ducele a declarat: „Pe măsură ce ne îndreptăm spre cea de-a 20-a aniversare, ambiția noastră a crescut, oferindu-ne încrederea de a ne aduce abilitățile și experiența în conceperea de soluții cu tinerii și de a valorifica puterea noastră de convocare pentru a ne angaja cu principalii actori regionali și finanțatori globali, astfel încât să putem adăuga vocea Sentebale la abordarea provocărilor cu care se confruntă următoarea generație din Africa de Sud”.

Lesotho a ocupat mult timp un loc important în inima lui Harry, prințul petrecând două luni în regatul din Africa de Sud, când avea doar 19 ani. El a stat față în față cu orfanii bolnavi de SIDA, a întâlnit alți tineri traumatizați și a vizitat ciobani care duceau o existență dură îngrijind vitele în zone muntoase îndepărtate, o experiență care l-a impresionat.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe