Unde este îngropată Prințesa Diana? Detalii despre locul de veci, care nu poate fi vizitat de public

19 decembrie 2023   Royals

Prințesa Diana este înmormântată pe terenul casei sale din copilărie.

În urma morții ei tragice, la 31 august 1997, Prințesa Diana a fost înmormântată pe o mică insulă izolată, înconjuată de copaci, de pe domeniul Althorp, cunoscută sub numele de Oval Lake Grave. „S-a decis să o înmormântăm pe Diana, Prințesa de Wales, în incinta parcului Althorp, unde mormântul ei poate fi îngrijit corespunzător de familia ei și poate fi vizitat în intimitate de fiii ei”, a declarat fratele ei, Charles, al nouălea conte Spencer, după moartea ei, conform People.

„Ea se află într-un loc fericit și sigur", a mai spus el. Deși mormântul Prințesei Diana nu este accesibil publicului, vizitatorii pot aduce un omagiu regretatei Prințese la un memorial ridicat pe proprietate.

Fratele Prințesei Diana, Charles, a ales locul de veci al acesteia

În timp ce o mare parte din linia de sânge a Prințesei Diana este înmormântată la biserica Sfânta Maria Fecioara din Great Brington, inclusiv tatăl ei, John Spencer, regretata prințesă a fost înmormântată în altă parte. Fratele ei, Charles, a ales să o înmormânteze pe Diana la casa lor din copilărie, Althorp Estate, din cauza preocupărilor legate de siguranța publică.

De asemenea, fratele Dianei a vrut ca fiii ei, Prințul William și Prințul Harry, să își poată vizita mama în intimitate. „Cred că este foarte important pentru ei să fie acolo cu ea", a declarat cu vreme în urmă Charles Spencer pentru People. „Este, din fericire, foarte liniștit aici și ei pot veni și pleca după cum doresc, oricând doresc. Și asta este foarte frumos pentru mine să știu asta".

Mormântul Prințesei Diana este pe o insulă

Mormântul Prințesei Dianei se află pe o mică insulă a proprietății de familie. Deși a fost construită o pasarelă temporară pentru înmormântarea ei din 1997, potrivit The Independent, aceasta a fost ulterior îndepărtată, descurajând astfel vizitarea locului de către oaspeții nedoriți.

În timp ce locul de veci a prințesei Diana nu este deschis publicului, cei care doresc să o onoreze pe regretata prințesă pot totuși să îi aducă un omagiu memoriei sale la un memorial separat construit pe terenul de la Althorp în iulie 1998. Cunoscută sub numele de "The Temple", clădirea cu aspect grecesc a fost cumpărată pentru 3 lire sterline de către John, al cincilea conte Spencer, în anii 1880, potrivit The Independent. Acum poartă numele Dianei și are două tăblițe. Pe una dintre ele este imprimat un citat al prințesei: "Nimic nu îmi aduce mai multă fericire decât să încerc să îi ajut pe cei mai vulnerabili oameni din societate. Este un scop și o parte esențială a vieții mele, un fel de destin, oricine se află în dificultate poate apela la mine. Voi veni în fugă oriunde s-ar afla". Celălalt are un citat preluat din elogiul lui Charles, pe care l-a rostit în timpul înmormântării ei la Westminster Abbey: "Mulțumim pentru viața unei femei pe care sunt atât de mândru să o pot numi sora mea, unica, complexa, extraordinara & de neînlocuit Diana, a cărei frumusețe atât interioară cât și exterioară nu se va stinge niciodată din mințile noastre."

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe