Urmaşii Regelui. Cum arată azi linia de succesiune la şefia Casei Regale?

5 decembrie 2017   Royals

Regele a murit, trăiască Regele! Aşa ar suna acea lozincă istorică după anunţul morţii suveranului unei monarhii constituţionale.

Nu mai este cazul Casei Regale a României şi al membrilor ei, care coboară din familia imperială de Hohenzollern-Sigmaringen, într-un stat în care monarhia nu mai este de mult formă de gurvernământ.

Cu toate acestea, după ce ultimul rege al românilor s-a stins azi, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani, activitatea casei regale trebuie să fie reprezentată în continuare de succesorii Majestăţii Sale.

După scandalul cu fostul Prinţ Nicolae, fiul Principesei Elena, căruia i s-a retras titlul regal, linia de succesiune la coroana regală a fost schimbată. Aceasta este bazata pe principiul primogeniturii cu preferinţă masculină, abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor şi a descendenţilor lor.

În prezent, aşadar, ordinea de succesiune la tron şi la şefia Casei Regale a României este următoarea:

ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României

ASR Principesa Elena a României;

Elisabeta Karina de Roumanie, fiica Principesei Elena şi sora mai mică a fostului Prinţ Nicolae;

Elisabeta Karina de Roumanie, foto stânga

ASR Principesa Sofia a României;

Elisabeta Maria Biarneix, fiica Principesei Sofia

Elisabeta Maria Biarneix, foto stânga

ASR Principesa Maria a României.

Cei doi membri ai Casei Regale decăzuţi din drepturi şi excluşi din linia succesorală sunt fostul Prinţ Nicolae (până în 2015), actualul Nicolae de Medforth-Mills, şi fosta Principesă Irina, acuzată că a organizat pariuri şi lupte de cocoşi.

Mai multe