Vești îngrijorătoare despre Charles: „Timpul care i-a mai rămas va fi dedicat Coroanei”

26 august 2024   Royals

În toiul marilor discuții cu privire la revenirea Prințesei Kate în activitatea regală, veștile despre starea de sănătate a monarhului rămân rezervate.

Încă de la începutul anului, din februarie, când Regele Charles al III-lea a anunțat că suferă de cancer, Palatul Buckingham a trecut prin cele mai dramatice clipe sub noua monarhie. A fost un moment dificil de gesionat de regalitate atunci când suveranul în funcție a fost nevoit să își reducă atribuțiile oficiale, care au fost preluate atât de Prințul William, cât și Regina Camilla. Acum, o sursă din Spania cu conexiuni la Buckingham ar fi aflat cum a evoluat boala sa, iar prognosticul nu pare a fi cel la care ne așteptam.

Jurnalista Concha Calleja a fost cea care, după ce a consultat o sursă foarte apropiată de Palatul Buckingham, a dezvăluit ultimele vești despre starea de sănătate a monarhului: „Acestea sunt ultimele teste la care a fost supus pentru a vedea cum decurge tratamentul și cancerul nu a dispărut. A fost una dintre cele mai proaste vești la care mă puteam aștepta, deoarece tratamentul trebuie prelungit un pic mai mult”, a dezvăluit ea în timpul apariției sale la emisiunea „Fiesta”.

Pe de altă parte, jurnalista menționată a declarat că echipa medicală care îl tratează pe Regele Charles l-a sfătuit să încetinească ritmul obligațiilor sale. Mai exact, atunci când trebuie să călătorească: „Deși totul este foarte programat, pentru că el călătorește cu elicopterul, imediat ce ajunge se prăbușește pe o canapea, pentru că nu mai are putere”, spune Calleja, comentând că „timpul care i-a mai rămas va fi dedicat Coroanei” - așa cum s-a întâmplat și în cazul mamei lui, Regina Elisabeta.

Dar ce se întâmplă cu Kate Middleton? Prințesa a anunțat că se confruntă cu aceeași boală ca socrul său, pentru care face chimioterapie preventivă, din martie. Despre Ducesa de Cambridge, Concha a avertizat că a simțit „o frică atroce și a stat față în față cu moartea în primele luni ale bolii sale”, menționând că prognosticul său actual este favorabil: „Ea răspunde foarte pozitiv la tratament”, confirmă Calleja.

FOTO: Getty Images

Mai multe