Vizibil emoționată, Regina Camilla a apărut alături de Regele Charles la un eveniment important

6 iunie 2024   Royals

Pentru apariția de ieri alături de Regele Charles, Regina Camilla a purtat o ținută roz, pe care a îmbrăcat-o și anul trecut.

Regele Charles și Regina Camilla au apărut ieri în orașul Portsmouth, unde au luat parte la un eveniment care a marcat cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z, Ziua Debarcării în Normandia și începutul evenimentelor care au dus la victoria Aliată pe Frontul de Vest în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Prezentați pe scenă de actrița Helen Mirren, Regele Charles și Regina Camilla au fost întâmpinați cu aplauze de către cei prezenți. În timp ce stătea alături de soțul ei, Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, a afișat o ținută foarte elegantă, a îmbrăcat o rochie de crep de culoare roz închis creată de Fiona Clare, designerul preferat al Camilei.

Nu e pentru prima dată când apare în această ținută, Regina Camilla a purtat outfitul roz în Franța, la sfârșitul lunii septembrie 2023.

În completarea rochiei, Regina Camilla a avut, de asemenea, o pălărie asortată Philip Treacy roz. Ea a accesorizat ținuta și cu un colier de perle și mănuși albe. În urmă cu fix 10 ani, soacra ei, regretata Regină Elisabeta, a purtat aceeași culoare și în timpul propriei vizite în Franța, în 2014.

În timpul evenimentului din Portsmouth de ieri, Regele Charles a ținut un discurs emoționant despre Ziua Z. El a spus: „Astăzi ne-am adunat pentru a-i onora pe cei aproape 160.000 de soldați britanici, din Commonwealth și aliați care, la 5 iunie 1944, s-au adunat aici și de-a lungul acestor țărmuri s-au îmbarcat în misiunea care avea să dea acea lovitură pentru libertate și care va fi înregistrată ca fiind cea mai mare operațiune din istorie...”.

„La opt decenii distanţă, este aproape imposibil să ne imaginăm emoţiile din acea zi, mândria de a face parte dintr-o misiune atât de mare, neliniştea de a nu fi la înălţimea aşteptărilor şi teama că va fi ultima", a continuat el.

Regele Charles va călători, de asemenea, în Franţa pentru a participa joi la o ceremonie la Memorialul britanic de la Ver-sur-Mer, în Normandia.

Foto: Profimedia

Mai multe