Vizita oficială pe care o va face Regele Charles în iulie! Regina Camilla îl va însoți

12 iunie 2023   Royals

Palatul Buckingham a confirmat! Regele Charles și Regina Camilla vor călători în Scoția în luna iulie!

Regele Charles va primi distincțiile de onoare ale Scoției în cadrul unei ceremonii naționale de mulțumire care va avea loc miercuri, 5 iulie, la Catedrala St Giles. Ceremonia va fi urmată de o procesiune pe Royal Mile. Prințul și Prințesa de Wales, cunoscuți ca Ducele și Ducesa de Rothesay în Scoția, vor participa, de asemenea, la evenimente.

În cadrul vizitei, Regele Charles va călca pe urmele mamei sale, regina Elisabeta a II-a, în 1953.

The Honours, bijuteriile de onoare ale Scoției, sunt bijuteriile coroanei scoțiene, care sunt de obicei expuse vizitatorilor la Castelul Edinburgh. Realizate din aur, argint și pietre prețioase, acestea sunt cele mai vechi bijuterii ale coroanei din Marea Britanie și cuprind coroana, sceptrul și sabia de stat.

Piatra Destinului se va afla în Catedrala St Giles pentru slujbă, după ce a jucat un rol important la Încoronarea de la Westminster Abbey. La procesiunea din Scoția vor participa aproximativ 100 de persoane. Aceasta va fi condusă de Regimentul Regal al Scoției, mascota ponei Shetland, caporalul Cruachan IV, și va fi susținută de muzicieni cadeți de la Combined Cadet Force Pipes and Drums, 51 Brigade Cadet Military Band, scrie bbc.com.

Restul paradei va fi alcătuit din membri ai Parlamentului Tineretului Scoțian, reprezentanți ai unor organizații de caritate precum Guide Dogs for the Blind, Enable Scotland, Duke of Edinburgh Awards și Princes Trust.

Procesiunea regală se va deplasa de la Palatul Holyroodhouse până la Catedrala St Giles. Sfârșitul slujbei de la St Giles' va fi marcat cu 21 de salve de tunuri de la Castelul Edinburgh, înainte ca procesiunea regală să se întoarcă la Palatul Holyroodhouse. De asemenea, în urma evenimentului va avea loc un survol de către Red Arrows. Publicul va putea să urmărească procesiunea de-a lungul Royal Mile.

Primul ministru al Scoției, Humza Yousaf, a declarat: „Scoția îi va întâmpina pe noul rege și pe noua regină în luna iulie cu o serie de evenimente pentru a marca încoronarea.

O procesiune populară, o procesiune regală, un serviciu național de mulțumire și o salvă de tun vor avea loc la Edinburgh. La aceste evenimente istorice vor lua parte reprezentanți din multe comunități și organizații diferite din Scoția”.

Foto: Getty Images, Profimedia

Mai multe