Analia Selis a început să practice fotbalul cu gândul la Maradona: "Când juca Argentina nu mergeam la şcoală"

26 noiembrie 2020   Vedete

Analia Selis s-a născut în Argentina, aşa că multe dintre trăirile ei sunt legate de Maradona. Solista simte că prin plecarea celebrului fotbalist lumea va f mult mai săracă.

“De la grădiniţa pâna la sfârşitul liceului am fost la o scoala religioasă de fete. La fiecare 4 ani se monta în curtea şcolii un ecran imens ca sa putem să urmărim Mondialul de fotbal, toate meciurile, iar când juca Argentina nu mergeam la şcoală, se considera ca un asfel de eveniment trebuie petrecut în familie.

Aşa trăim noi, argentinieni, fotbalul. De mică mă jucam şi eu cu băieţii din cartier, în şcoală am participat pentru campionatul intern de fotbal care se organiza pe vremea mondialelor.

Maradona a fost pentru noi un om mare, care, dincolo de viaţa distructivă pe care a avut în ultimii ani, ne a umplut anii de bucurie şi de mândrie.

Când un prieten de al meu mi-a spus că a murit Maradona, mi-am adus aminte de copilăria şi adolescenţa mea când, după fiecare meci câştigat, ne duceam în piaţa centrală din Tucuman să sărbătorim alături de o mulţime cu care împărtăşeam iubirea pentru Maradona şi fotbalul argentinian”.

Mai multe