Cine este văduvul Tinei Turner, bărbatul german care a făcut-o fericită la sfârșitul vieții?

25 mai 2023   Vedete

Tina ducea o viață liniștită în Elveția, alături de cel de-al doilea ei soț, acolo unde și-a și găsit sfârșitul, la vârsta de 83 de ani. Ce-i drept, Tina părea nemuritoare și anunțul morții ei, cu o zi în urmă, a șocat o lume întreagă.

Tina Turner, «Regina rock 'n' roll-ului», a murit în pace astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat, a anunțat, ieri, purtătorul ei de cuvânt, fără să specifice despre ce boală a fost vorba.

Cine rămâne în urmă? Pe lângă cei doi copii rămași în viață dintr-un total de patru, vorbim și de cel de-al doilea soț al artistei, germanul Erwin Bach, alături de care Tina a cunoscut fericirea după mariajul abuziv cu Ike Turner. Tina Turner și Erwin Bach s-au bucurat de o relație amoroasă armonioasă timp de 38 de ani. Bach, cu 16 ani mai mic decât Turner, nu a fost niciodată intimidat de faima, talentul sau succesul ei și a fost o prezență constantă alături de artista americană.

Turner l-a întâlnit pe Bach, unul dintre directorii casei de discuri europene EMI, pe aeroportul din Düsseldorf, în 1985, când aceasta a fost trimis să o întâmpine pe vedetă. Cuplul a spus, mai târziu, că a fost dragoste la prima vedere. Tina și-a lăudat cel de-al doilea soț pentru că a ajutat-o să găsească fericirea și a spus că au avut o conexiune instantanee din momentul în care s-au întâlnit.

„Să mă îndrăgostesc de soțul meu, Erwin, a fost un alt exercițiu despre a părăsi zona mea de confort, de a fi deschisă la darurile neașteptate pe care viața le are de oferit”, a scris ea în Happiness Becomes You: A Guide to Changing Your Life for Good.

A fost nevoie de 27 de ani până când Bach și Turner, care avea 73 de ani la acea vreme, au decis, în sfârșit, să se căsătorească, printr-o ceremonie civilă care a avut loc pe malul Lacului Zurich, din Elveția, în 2013.

Din păcate, sănătatea nu i-a fost o aliată Tinei, nici chiar în Elveția, acolo unde s-a stabilit cu cel de-l doilea soț. Turner a dezvăluit că a petrecut ani de zile luptându-se cu boli care i-au pus viața în pericol, după ce a suferit un accident vascular cerebral la doar trei săptămâni după nunta cu Bach și a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016.

Artista a experimentat efecte secundare neplăcute de la tratamentele medicale și, în schimb, a apelat la remedii homeopate, dar asta i-a înrăutățit starea și Tina a ajuns să sufere de insuficiență renală totală. Atunci, soțul ei a intervenit. Acesta i-a spus că nu vrea o altă femeie sau o altă viață și a ajuns să-i doneze propriul rinichi în aprilie 2017, pentru a-i salva viața, iar operația a fost un succes.

Turner l-a creditat pe Bach ca fiind bărbatul care i-a adus în cele din urmă fericirea. Și, măcar pentru o perioadă, tot el a fost și cel care i-a prelungit viața...

Foto: Profimedia, Getty Images

Mai multe