După ce noua ei melodie a pus ţara pe jar, Loredana a răbufnit: ”Aici e şi o problemă de rasism. Nu e manea, e un nou gen”

29 aprilie 2021   Vedete

De când Loredana a lansat melodie alături de o serie de interpreţi de manele, comentariile negative la adresa ei au curs cu duiumul. Iată că într-un final artista a răbufnit, explicând că sursa polemicii e rasismul, iar genul muzical al cântecului nu e manea, ci happy-tone.

În mod absolut neaşteptat, a apărut ceva care să eclipsese pandemia de coronavirus. De o săptămână, lumea nu mai are linişte, comentând noua melodie a Loredanei, cântată împreună cu manelişti ca Jador, Florin Salam, Vali Vijelie, Jean de la Craiova, Nicu Paleru, Ştefan de la Bărbuleşti sau Adi de la Vâlcea. Melodia ”Fericire” a împărţit România în două tabere, una mai virulentă ca alta.

Iată că a venit rândul excentricei artiste în vârstă de 50 de ani să vorbească. Loredana a răbufnit în emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, unde a explicat că e vorba de ”un moment istoric în muzica românească”, despre inventarea unul nou gen muzical, de fapt. 

”Când e ceva care iese din tipare, care poate şoca anumite spirite puritane, sau care cred că muzică pe care o ascultă ei e superioară, nu am cum să mă supăr. Oamenii se obişnuiesc până la urmă. Aici e o problemă şi de rasism. Sunt convinsă. E o mare parte a problemei. Unii nu pot să înghită lucrul asta. Dar foate mulţi nu au de unde să ştie că eu de foarte mult timp fac asta. E un nou gen de fapt. Nu este manea. Şi dacă ascultaţi ritmul, nu este nici raggaeton, nici manea. Este happy-tone. Noul gen, noul trend. Noi l-am inventat. Noi vrem să facem ceva nou întotdeauna, nu o manea. Tot timpul trebuie să faci ceva nou, să mergi pe anumite şabloane din muzică, dar să vii cu o schimbare” a declarat Loredana Groza, adăugând că, dintre artiştii care au apărut în videoclip, doar Florin Salam ştia de participarea ei, dinainte să înceapă filmările. 

Foto: Instagram

Mai multe