Experții o pun la zid pe Kim Kardashian: ”Nu e demnă de rochia lui Marilyn! Piesa este comoară națională”

4 mai 2022   Vedete

Unora le place jazz-ul, unora nu. Kim Kardashian, o divă autohtonă, a vrut neapărat să-și facă o intrare spectaculoasă la Met Gala, purtând rochia unei dive absolute, Marilyn Monroe.

Ecourile apariției sale nu s-au lăsat prea mult așteptate. Unii experți în viața și moștenirea lui Marilyn Monroe se grăbesc să o condamne pe Kardashian, că a îndrăznit să poarte rochia ei, celebra piesă vestimentară în care blondina iconică a cinematografiei i-a cântat președintelui John F. Kennedy.

Cea mai faimoasă dintre surorile Kardashian a împrumutat rochia de la Muzeul ”Orlando’s Ripley’s Believe It or Not!”, care a achiziționat-o la o licitație, în 2016, pentru suma fabuloasă de 5 milioane de dolari.

Kim a dezvăluit că s-a pregătit temeinic și a slăbit 7 kilograme, pentru a putea intra în rochie, ea fiind celebră pentru rotunjimile sale apetisante. Mai mult, este mai scundă decât Marilyn și a fost nevoită să încalțe niște platforme foarte înalte, ca rochia să se vadă bine.

”Sunt foarte dezamăgită să văd această iconică rochie, care are 60 de ani, purtată în public”, a declarat pentru The Post Michelle Morgan, autoarea cărții din 2018 ” “The Girl: Marilyn Monroe, the Seven Year Itch, and the Birth of an Unlikely Feminist”.

”Rochia este foarte fragilă și a fost ținută în anumite condiții, la o anume temperatură, pentru a nu se deteriora.”, a continuat autoarea. ”Este păcat să fie purtată pe covorul roșu, la un eveniment, unde orice s-ar fi putut întâmpla.”

Morgan a explicat că transpirația, parfumul și produsele de make-up ar fi putut pătrunde în materialul rochiei, s-o deterioreze.

Reprezentanții Muzeului Ripley au declarat că Kardashian nu a folosit produse de corp și că a tratat rochia ”cu tot respectul cuvenit”.

Un purtător de cuvânt al Muzeului a declarat că pentru Ripley’s nu a fost o decizie ușoară, dar că Kardashian a garantat că o trata cu foarte multă grijă și că a urmat întocmai instrucțiunile. Nu a folosit niciun produs de corp și a purtat rochia doar pentru o scurtă perioadă, dar a contribuit la ... istoria ei. Ripley’s a precizat pentru The Post că rochia nu a pățit nimic după ce a fost purtată la Met Gala.

Nina Boski, producător al miniseriei TV “Marilyn: Behind the Icon”, susține afirmațiile lui Morgan. Și ea e de părere că apariția lui Kardashian nu-i face nicio favoare rochiei.

”Nu văd de ce Kim ar purta rochia pentru publicitate. Rochia trebuia purtată de o singură persoană: inegalabila Marilyn Monroe.”, spune Boski.

”Nu ajută cu nimic memoria lui Marilyn, mai ales acum, la 60 de ani de la moartea sa”, spune experta despre diva absolută, care a murit în 1962, la vârsta de doar 36 de ani.

Nici Scott Fortner, expert în istoria și moștenirea lui Marilyn Monroe nu e de altă părere. El a declarat The Post: ”A fost o lovitură de imagine pentru Kardashian și Ripley, dar fanii actriței sunt revoltați! Piesa aceasta este considerată sacră în comunitatea Monroe. O reprezintă pe Marilyn, ea a purtat-o o singură dată. Așa și trebuia să rămână, căci e o comoară națională”, a tranșat Fortner situația.

Controversele s-au iscat masiv, atât între specialiști, cât și între fani. Iar cei mai mulți condamnă ferm acțiunea lui Kardashian, vedeta care până la ora actuală nu a comentat momentul care a stârnit atâta furie.

Mai multe