Florin Piersic, mărturisiri copleşitoare despre cea mai mare tragedie din familia sa. Sora lui a murit înecată încercând să salveze pe cineva

21 aprilie 2021   Vedete

Neobosit la cei 85 de ani ai săi, Florin Piersic a trait în viaţa asta cât alţii-n 10. Marele actor a avut parte nu doar de fericire, ci şi de necazuri. Familia sa a fost lovită de o drama cumplită pe când acesta era copil. Sora lui a murit înecată în Prut, încercând să-şi salveze o pritenă. 

Florin Piersic nu mai are nevoie de nicio prezentare, însă memoria sa are unele cotloane ascunse, despre care publicul larg nu ştie nimic. Pe o parte dintre acestea le-a dezvăluit în emisiunea lui Dan Negru de la Antena 1, Legendele.  

Marele actor în vârstă de 85 de ani a recunoscut că îi este frică de moarte, glumind că şi-ar dori să mai poată trăi încă 50 de ani. În acelaşi timp, a mărturisit că înfricoşătorul concept al morţii i-a devenit cunoscut încă din copilărie. Familia maestrului a fost lovită de o dramă cumplită, atunci când sora lui a murit înecată, încercând să salveze pe cineva.

”Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. (…) Mă gândesc la părinţii mei şi la Lucica, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să îşi salveze colega. Domnul care a sărit în apă a salvat-o întâi pe Doina, apoi când a intrat după Lucica, nu a mai găsit-o. A luat-o un vârtej. La 11 kilometri, în Basarabia, plutea, au găsit-o nişte pescari”, a povestit Florin Piersic în emisiune. 

”În biserică, mama a sărit să o ia pe Lucica din coşciug. Apoi, nu i-am mai văzut o lună de zile, au plecat la Bucureşti. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam şi aşteptam. Într-una din zile, au coborât mama şi tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, şi-a încheiat maestrul relatarea despre cea mai mare tragedie din istoria familiei sale. 

Foto: Facebook

Mai multe