Abandonată de mama alcoolică şi drogată, Edith Piaf n-a renunţat niciodată la fetiţa născută la doar 17 ani. Gestul extrem făcut de cântăreaţă când i-a murit unicul copil

23 august 2020   Gossip

S-a stins la numai 47 de ani, dar legendara cântăreaţă franceză şi-a trăit viaţa din plin. A avut numeroşi iubiţi şi chiar şi un copil, despre care am reuşit să aflăm câteva informaţii esenţiale. Ce fel de mamă a fost Edith Piaf?

Cântăreaţa franceză – devenită cunoscută datorită hiturilor "Non, je ne regrette rien" şi La Vie en Rose - s-a născut în estul Parisului, în 1915, într-o familie de circari, tatăl el fiind acrobatul Louis Gassion, iar mama Annetta, o cântăreaţă ratată, dependentă de alcool şi droguri. Fără să-i pese prea mult de Edith, Annetta a abandonat-o pe fetiţa ei când era mică, Piaf nerevenindu-şi niciodată după abandonul mamei.

Edith a rămas în grija tatălui, care a pasat, la rândul lui, copilul părinţilor lui. Piaf a început să cânte în cadrul circului şi apoi prin cafenele la vârsta de numai 7 ani, iar 10 ani mai târziu avea deja legături cu mafia cluburilor şi a cabaretelor din Paris, unde-şi făcea veacul.

Maternitatea

Tot la 17 ani a devenit mamă pentru singura dată în viaţa ei. Micuţa Marcelle, alintată Cécelle, trăia cu mama ei prin şanţurile pariziene, într-o mizerie şi-o sărăcie de nedescris. Tatăl fetiţei nu era persoană cunoscută, însă şi-a dorit să-şi impună punctul de vedere în momentul în care i-a cerut lui Edith să-i dea copilul ca să-l crească el.

Cântăreaţa nici n-a vurt să audă de aşa ceva, rememorând clipele de groază din propria copilărie, când ea a fost nevoită să-şi ia „Adio!” de la mama ei, atunci când aceasta o abandonase definitiv. N-a fost chip să se înţeleagă cu tatăl Cécelle, care i-a propus lui Edith să se întoarcă acasă şi să trăiască toţi trei ca o familie.

Într-un final, Piaf a cedat şi l-a lăsat pe tatăl fetiţei ei să o ia pe Marcelle, cu o singură condiţie – să mai facă parte din viaţa fetiţei măcar prin grija financiară pe care i-o purta. Despărţirea de copilă a fost dureroasă, însă suferinţa căntăreţei a fost cu atât mai mare cu cât Cécelle s-a îmbolnăvit la scurt timp şi a murit la numai doi ani, din cauza meningitei.

Despărţirea de unicul copil

Îndurerată până la extrem şi incapabilă să-i asigure copilului ei o înmormântare cum se cuvine, Piaf a făcut rost de bani pentru îngropăciune culcându-se cu un necunoscut contra cost. Chiar şi după ce a reuşit să-i asigure micuţei toate cele necesare pentru înmormântare, Edith nu şi-a găsit liniştea. De fapt, adolescenta care avea să devină marea Edith Piaf în curând nu şi-a revenit niciodată după pierderea unicului ei copil.

Renaşterea din propria cenuşă

La 19 ani, a fost descoperită de Louis Leplée, proprietarul clubului Le Gerny, care i-a ales pe sprânceană melodiile, dar şi imaginea care-a făcut-o cunoscută în întreaga lume. Printre ceilalţi mentori pe care i-a avut "la môme Piaf" s-a numărat şi Raymond Asso, care i-a devenit şi iubit.

„I-au trebuit trei ani ca să mă vindece. Trei ani în care m-a învăţat că există şi altă lume decât cea a prostituatelor şi a peştilor. Trei ani în care m-a vindecat de copilăria mea haotică... în care am devenit femeie şi star”, a declarat cântăreaţa la un moment dat. Însă ascensiunea profesională, banii şi notorietatea internaţională n-au împliedicat-o să se autodistrugă.

Cea mai mare iubire

Cea mai mare dragoste a vieţii ei a fost campionul la box Marcel Cerdan, care s-a stins din viaţă prematur, într-un accident de avion teribil, în 1949. Pierderea marii ei iubiri avea s-o împingă pe Edith către un consum periculos de alcool, tutun şi droguri, care i-a şi grăbit, nu de altfel, sfârşitul.

Piaf a murit de cancer în 1963, la numai 47 de ani.

Foto - Profimedia

Mai multe