Cine sunt viitorii regi ai Europei

16 iunie 2015   Gossip

Europa are în prezent mai mulţi regi în vârstă, care vor fi înlocuiţi la un moment dat, căci reîmprospătarea tronurilor este un lucru inevitabil. Cine sunt viitori regi ai Europei şi care sunt pasiunile lor, înclinaţiile şi preocupările?

În prezent, regina Margareta a II-a a Danemarcei, domneşte încă pe tronul acestei ţări din 14 ianuarie 1972. Regina, acum în vârsta de 75 de ani, va ceda tronul fiului său mai mare, Frederik, în vârstă de 47 de ani. Prinţul Frederik se bucură de o familie numeroasă, are patru copii, doi băieţi şi două fete. Este pasionat de maratoane, la care a participat peste tot, Copenhaga, Paris şi chiar New York.

A studiat ştiinţe politice şi a urmat şi studii militare, făcându-se remarcat pentru abilităţile de marinar. El participă constant la campionatele de navigaţie. A fost preocupat de tânăr de problemele legate de fenomenul schimbării climatice, încurajând producerea de energie din resurse regenerabile, Danemarca fiind una dintre cele mai verzi ţări din lume. Îi plac expediţiile polare, aventura în natură şi studiul schimbărilor climatice, fiind autorul unei cărţi în domeniu, „Polar Cruise Royal”.

Cine sunt viitorii regi ai Europei – un nou pretendent al tronului Suediei s-a născut, prinţesa Madeleine a Suediei a născut un băieţel

S-a născut un nou pretendent la tronul Suediei, prinţesa Madeleine a Suediei, cea de-a treia moştenitoare a tronului tatălui său, regele Carl XVI Gustaf, după sora sa, prinţesa Victoria şi fiul ei, Carl Philip, a născut de curând un băieţel. Informaţii despre acestea găsiţi aici.

Succesoarea tronului Suediei este Prinţesa Victoria, în vârstă de 37 de ani. Prinţesa a locuit câţiva ani în SUA după ce a absolvit Universitatea Catolică de Vest din Angers, Franţa. Victoria s-a luptat cu o boală foarte grea pentru femei, anorexia, despre care Casa Regală a recunoscut. De aceea, tânăra a fost trimisă departe de casă şi de presă pentru a putea să lupte cu cumplita boală. A reuşit să se vindece după ce a luptat singură, iar tratamentul şi l-a procurat din banii munciţi de ea. În prezent, luptă să ajute şi alte persoane să scape de această boală.

Cine sunt viitorii regi ai Europei – moştenitorul tronului Norvegiei, prinţul Haakon, preocupat de educaţie şi sănătate în Europa

Succesorul tronului Norvegiei este prinţul Haakon, în vârstă de 42 de ani, care va moşteni regatul de la tatăl său, Harald V, în vârstă de 78 de ani. Absolvent al ştiinţelor politice la Universitatea din Berkley, dar şi a Şcolii de Economie din Londra, viitorul rege este preocupat de drepturile omului, fonduri pentru proiecte sociale, în special cele legate de educaţie şi sănătate.

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a este al doilea monarh în viaţă după numărul de ani de domnie, ea este pe tronul Angliei din 6 februarie 1952, având 63 de ani de domnie deja. Numai regina Victoria a avut o domnie mai lungă. Urmaşul său este bine cunoscutul prinţ Charles, Prinţ de Wales.

Cine sunt viitorii regi ai Europei – prinţul Charles, viitorul rege al Marii Britanii este un mare admirator al ţării noastre, în special zona Transilvaniei

Prinţul Charles nu a arătat de-a lungul anilor o deosebită atracţie pentru învăţătură, însă se cunosc numeroasele fonduri de caritate create de el. A luptat împotriva discriminării rasiale şi a participat la diverse acţiuni caritabile pentru copiii orfani sau abandonaţi din România. Mai mult, regele se implică în mod direct pentru păstrarea patrimoniului cultural românesc şi are o casă în satul Viscri în Transilvania.

Regatul Angora, ţara din Pirinei, între Franţa şi Spania are o situaţie specială, fiind condusă de 2 co-principi, unul numit de papă, unul este însuşi preşedintele Franţei. Singurul monarh ales din Europa este Papa, conducătorul Vaticanului, Consiliul Pontifical este cel care alege Papa.

Mai multe