Există un blestem în familia lui Céline Dion? Cântăreaţa şi-a pierdut soţul, fratele, tatăl şi cumnatul din cauza aceleiaşi boli crunte

18 iunie 2019   Gossip

Întregul mapamond cunoaşte suferinţa vedetei care şi-a pierdut soţul după o luptă cumplită cu cancerul. Însă nu multă lume ştie că Celine a avut mai multe tragedii de îndurat în viaţa ei. Simple coincidenţe sau putem vorbi despre un blestem în familie?

Soţul

René Angélil, soţul vedetei, a fost diagnosticat cu cancer la gât în 1999. Cum a aflat teribila veste despre sănătatea soţului ei, cântăreaţa care era (şi) atunci în culmea carierei sale a făcut o pauză profesională pentru a fi alături de bărbatul vieţii ei. După nu mai puţin de 38 de şedinţe de chimioterapie şi radiaţii, Angelil a scăpat de cancer în 2000.

Din păcate, boala a revenit. În 2013, a fost operat pentru a-şi extirpa o tumoră din gât, după care cancerul a fost din nou în remisie. În august 2014, veştile crunte s-au întors şi Céline şi-a amânat turneul şi concertele din Las Vegas pentru a se afla non stop la căpătâiul soţului ei. Degeaba. În ciuda eforturilor ei de a împiedica boala să se metastazeze, René Angélil a pierdut lupta cu cancerul pe 14 ianuarie 2016.

Fratele

Daniel Dion, fratele vedetei, şi-a pierdut viaţa la numai două zile după ce cumnatul lui, adică soţul lui Celine, decedase. Daniel făcuse complicaţii din cauza cancerului întins la creier, gât şi limbă, iar organismul lui n-a mai rezistat. Avea 59 de ani.

Céline a fost prezentă la priveghiul fratelui ei, dar n-a mai fost şi la înmormântarea care a avut loc două zile mai târziu din simplul motiv că ea şi cei trei fii ai ei n-au mai rezistat la încă două zile de doliu public.  

Cumnatul

După numai opt luni de când soţul şi fratele vedetei au fost răpuşi de cancer, cumnatul lui Dion a murit din cauza aceleaşi boli. Organismul lui Guy Poirier, soţul uneia dintre surorile ei, a cedat după ce cancerul se întinsese la plămâni, creier şi oase. Poirier a decedat în august 2016.

Nepoata

Pierderea cumnatului a avut loc după ce acesta îşi pierduse şi el, la rândul lui, copilul. Karine, fiica lui Guy şi a lui Liette, adică nepoata lui Céline, şi-a pierdut viaţa după o luptă cruntă cu fibroza chistică. Cântăreaţa a vorbit, la un moment dat, despre trecerea în nefiinţă a nepoatei ei.

“O ţineam în braţe şi am început să-i cânt încet în ureche, când brusc şi-a închis ochii… M-am uitat la mama, care-i masa picioarele, pentru că circulaţia sângelui nu mai funcţiona, şi am văzut că a dat din cap: <Gata, se întâmplă> O singură lacrimă s-a mai scurs din ochii Karinei, după care a plecat.”

Tatăl

O altă pierdere mare pentru vedetă a fost tatăl ei, care s-a părpădit în casa lui, la finele anului 2003.  Adhemar Dion, în vârstă de 80 de ani, a încheiat socotelile cu viaţa după o luptă îndelungată cu cancerul. Dion a declarat că a intuit că tatăl ei se va duce, susţinând că premoniţia cu pricina trebuie să fi fost felul lui de a-şi lua “Adio!” de la vedetă. “Chiar dacă mă aşteptam la aşa ceva, tot nu pot spune că eram pregătită să-l pierd…”  

Tragediile s-au ţinut lanţ în familia Dion şi fiecare pierdere din viaţa vedetei şi-a lăsat amprenta asupra ei, asta e limpede. Motivul pentru care Celine a fost nevoită să cunoască atâta suferinţă nici măcar nu mai contează. Dacă există sau nu un blestem în familia divei este greu - dacă nu chiar imposibil - de dovedit. Cert e că dispariţia celor dragi din familia cântăreţei s-a întâmplat, câteodată tragediile petrecându-se la distanţă insuportabil de mică una de alta, însă Celine a găsit, de fiecare dată, puterea să meargă mai departe.

Foto - Getty Images

Mai multe