Funeralii controversate pentru Amy

27 iulie 2011   Gossip

După ce şi-a trăit viaţa după propriile reguli, artista britanică nu putea decât să aibă parte de o înmormântare cât mai discutabilă cu putinţă. Trupul neînsufleţit al lui Winehouse a fost înmormântat pe 26 iulie, în cadrul unei ceremonii evreieşti, însă

După ce şi-a trăit viaţa după propriile reguli, artista britanică nu putea decât să aibă parte de o înmormântare cât mai discutabilă cu putinţă.

Trupul neînsufleţit al lui Winehouse a fost înmormântat pe 26 iulie, în cadrul unei ceremonii evreieşti, însă modul în care s-a desfăşurat întreaga procedură a declanşat comentarii de tot felul. Amy a fost incinerată înainte de-a fi îngropată, gest care denotă încălcarea unei reguli izraelite. Iar tatuajele pe care le avea cântăreaţa sunt, de asemenea, împotriva credinţelor evreieşti.

„Rămăşiţele trupeşti încinerate nu au ce căuta într-un cimitir evreiesc”, explică rabinul Naftali Silberberg. Evreii cred în învierea morţilor, iar acest lucru nu va fi posibil dacă nu mai există trupul respectiv. Unde mai pui că tatuajele sunt interzise de religia regretatei artiste. „Tot ceea ce-i facem trupului se răsfrânge asupra sufletului. O simplă gaură în corpul nostru creează o mare fisură în sufletul nostru. Acesta este motivul pentru care iudaismul interzice tatuajele.”

Mai multe