Mary Astor şi jurnalul ei despre sex la Hollywood
Cum a reuşit actriţa americană să stârnească unul dintre cele mai răsunătoare şi deocheate scandaluri din Hollywoodul anilor '30…
Mary Astor a stârnit unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri sexuale ale Vechiului Hollywood.
Câştigătoare a unui Oscar în 1942 pentru rolul secundar din “The Great Lie”, dar mai cunoscută pentru apariţia alături de Humphrey Bogart în pelicula “Şoimul maltez”, Mary a reuşit să stârnească un scandal de proporţii în 1936, odată cu divorţul ei de Dr. Franklyn Thorpe – şi cu bătălia pentru custodia fetiţei lor de patru ani, Marylyn. Thorpe a ameninţat-o pe Mary la divorţ că îi va da în vileag scrierile din jurnalul ei intim, în care vorbea despre numeroasele ei aventuri extraconjugale cu staruri masculine de la Hollywood, precum Clark Gable şi Douglas Fairbanks, pentru a demonstra că era o soţie infidelă şi o mamă denaturată. Şi iată cum, la mijlocul anilor '30, pasaje din jurnalul lui Mary scurse în presă făceau deliciul unui public avid de astfel de picanterii. Căci aveau întra-devăr cu ce se delecta. Defloarată la 15 ani de actorul John Barrymore (bunicul lui Drew Barrymore), cel care o şi lansase propriu-yis în filme prin 1923-1924, Mary Astor nu avusese deloc o viaţă plictisitoare. Mai ales în timpul aventurii fierbinţi cu dramaturgul George S. Kaufman. O aventură descrisă cu lux de amănunte în jurnalul său.
“Marţi noapte am luat cina la restaurantul ‘21’ şi, în drum spre spectacolul Run Little Chillun, m-a sărutat – şi nu cred că ulterior a mai înţeles vreunul dintre noi ce se petrecea în spectacol. Deja la al treilea act, nu-mi mai ţineam mâna în propria poală. De ani de zile nu mai simţisem bărbăţia erectă a cuiva în public, dar m-am lăsat dusă de val”, scria Mary. Iar America a luat foc la citirea acestor rânduri… desfrânate.
“Am făcut dragoste toată noaptea. Totul a fost perfect şi am avut al patrulea orgasm în acelaşi timp cu el chiar când se crăpa de ziuă. Ulterior am mers foarte des la acea adresă de pe 73rd Street, acolo unde făceam sex până vedeam stele verzi”, a continuat Astor, deloc zgârcită cu amănuntele hot.
Mary Astor, văzută de Edward Sorel
Doar aceste două exemple ar trebui să vă convingă despre vâlva pe care a făcut-o infamul jurnal la acea vreme. Dar care vreme, mai exact? Căci răsunetul scandalului s-a întins pe ani buni. Interesant este, însă, că din nou avem un exemplu de scandal care a funcţionat tot ca… publicitate. Căci toată vâlva n-a făcut decât să relanseze cariera lui Astor, care a filmat apoi “Woman against woman”, “Midnight”, dar şi “The Great Lie”, care avea să-i aducă un Oscar. Mary a pretins că pasajele scurse în presă erau mult înflorite – până când, în 1952, un judecător a dat ordin ca jurnalul să fie ars.