Alexandru Constantin: „Un copil mi-ar completa viaţa personală“
Am vrut să aflăm de ce preferă vedeta Prima TV„să moară de pasiune, decât de plictiseală“, într-un interviu despre ce-i nou în viaţa lui.
Este o declaraţie îndrăzneaţă pentru tânărul de 29 de ani care, altfel, este foarte discret cu tot ceea ce nu are legătură cu profesia lui. Dar există ceva ce nu are legătură cu ea, ne întrebăm, pe bună dreptate? Prezentatorul emisiunii „60 de minute cu Alexandru Constantin“ recunoaşte chiar el că este dependent de munca lui, iar academia de televiziune care-i poartă numele este un alt proiect prin care profesia are avantaj asupra timpului liber.
Unii ar putea spune că eşti prea tânăr pentru a susţine cursuri de televiziune. Ce le-ai răspunde?
Dacă aş avea 50 de ani şi aş fi lucrat în televiziune de la 45 erau mai mulţumiţi? Nu vârsta contează, ci faptul că îmi doresc să împărtăşesc şi altora din tot ce ştiu despre televiziune. Cursul TV este unul care pune bazele lucrului în faţa camerei de filmat. Eu am apărut pentru prima dată într-un studio TV în urmă cu 14 ani.
Ce învaţă elevii tăi de la academie de la profesorul Alexandru Constantin?
La Academia de Televiziune şi Actorie avem cursuri TV, Actorie şi Public Speaking. Cursul TV pe care îl susţin eu este axat pe meseria de reporter/prezentator de televiziune. Cursanţii învaţă tot ce ţine de respiraţie şi dicţie, citit de pe prompter cu tot ce presupune asta, facem exerciţii de improvizaţie şi ritm, dar şi de gestionare a emoţiilor în faţa camerei de filmat. Îmi doresc ca, după trei luni de curs, cei care participă să fie capabili să susţină orice probă într-un studio TV sau pe teren.
Cârcotaşii ar completa că există un adevărat trend al cursurilor de genul acesta, în România. Sunt multe persoane publice care şi-au deschis şcoli de televiziune sau de actorie.
Aşa este. Din păcate pentru tinerii care încă mai cred în promisiunile şcolilor de gen de pe piaţă. Şi nu doar cârcotaşii ar putea spune asta, o spun şi eu. Din ce în ce mai multe persoane publice îşi deschid şcoli, dar problema nu e asta, ci ce anume stă în spatele unei astfel de acţiuni. În cazul altora nu mă pronunţ. În cazul meu, vă asigur că Academia de Televiziune şi Actorie e construită din pasiunea mea de a preda şi din dorinţa de a-i ajuta pe tineri. Punct.
Dacă aş fi una dintre cursante, ce calităţi ar trebui să am ca să mă încurajezi să fac televiziune?
Eu îi încurajez pe toţi cei care îşi doresc să facă asta. Sunt, în aceeaşi măsură, şi extrem de sincer cu cei despre care cred că nu au şi datele necesare pentru a face meseria de prezentator TV. Ţi-aş spune că ai nevoie, în primul rând, de disponibilitatea de a pune osul la treabă. E o condiţie pe care o impun tuturor cursanţilor mei. De restul mă ocup eu în cadrul cursurilor.
Aşadar, dacă cineva nu e potrivit pentru acest domeniu, i-o spui în faţă, chiar dacă e dispus să plătească?
Am întâlnit oameni nepotriviţi pentru acest domeniu şi le-am spus-o. Mereu sunt sincer cu cei cu care lucrez. Şi le spun asta înainte să plătească aceste cursuri. Nu vreau să mă îmbogăţesc pe spatele unor tineri care visează. Nu vreau avere făcută din speranţele lor.
În CV-ul tău, am citit ceva de o carieră de 10 ani în televiziune. Asta ar înseamna că ai debutat la 19 ani. Să înţelegem că n-ai copilărit prea mult?
Am debutat la 14 ani, pe urmă am făcut o pauză până la 19 ani. Am copilărit destul, zic eu. Viaţa din liceu a fost axată mai mult pe muncă, pentru că de atunci îmi doream să fac televiziune, dar şi să devin actor.
În viaţa ta există şi altceva în afară de televiziune? La o primă vedere, ai zice că eşti workaholic…
Există, de ceva timp, actoria şi visul de a face asta în viitor. Lucrez în această direcţie. Dar da, ai perfectă dreptate. Sunt workaholic. Am fost mereu şi voi rămâne. „Prefer să mor de pasiune, decât de plictiseală“ e un citat care mie-mi place tare mult.
Nu am putut să nu observ că eşti într-o formă extraordinară, mai suplu decât mulţi bărbaţi de vârsta ta. Cum reuşeşti? Să fie dietă, să fie sport, să fie stres?
Îţi spun sigur că e stresul. Nu ţin diete, fac sport foarte rar. Am avut, însă, mereu grijă de mine.
În ultimul interviu pe care ni l-ai acordat, ai spus că încă aştepţi persoana potrivită, care să te completeze pe plan personal. S-a schimbat ceva în statusul tău de Facebook, să zicem?
Nici nu se va schimba, pentru că nu-mi pun starea civilă la profil. Glumesc, evident! Am încetat să mai am aşteptari de la viaţă şi de la oameni, în general. N-am excelat niciodată în relaţii, poate şi din cauza faptului că sunt prea ocupat pentru a fi „potrivit“ pentru persoana de lângă mine. Cred însă, din ce în ce mai mult, că un copil mi-ar completa viaţa personală. Îmi doresc tare mult un băiat, indiferent de care va fi statusul meu de pe Facebook, ca să o ţin în aceeaşi notă.
Cum era Alexandru Constantin în Oradea şi cum l-a schimbat Capitala?
E aproape la fel. Poate mai puţin timid şi introvertit decât era în Oradea. Dar am rămas acelaşi om simplu, care-şi vede de jobul, familia şi prietenii lui. Nu epatez cu absolut nimic şi nici nu ies în evidenţă precum o fac mulţi din showbiz.
Foto: Prima TV