Cătălin Botezatu: „Îmi doresc o nuntă pe o insulă exotică“
S-ar căsători, dar nu găseşte jumătatea potrivită. Până atunci, însă, dă sfaturi în ceea ce priveşte ţinuta ideală pentru nunta perfectă
S-ar căsători, dar nu găseşte jumătatea potrivită. Până atunci, însă, dă sfaturi în ceea ce priveşte ţinuta ideală pentru nunta perfectă.
Cum consideri că au evoluat tendinţele în ceea ce priveşte stilul vestimentar al mirilor, în ultimii zece ani?
Cătălin Botezatu Se observă diferenţe în bine, atât la calitatea materialelor şi a brandurilor, cât şi la croiala şi la măsurile pe care şi le aleg. Asta pentru că au dispărut croitorii care făceau sacouri „cu burtă“ şi cu pantaloni drepţi, largi. Mirii sunt mult mai atenţi să le pice impecabil costumul pe ei, sacourile să fie cambrate, iar pantalonii să le evidenţieze silueta cât mai bine. Am lucrat cu mai multe case de modă în ultimii ani şi pot răsufla uşurat la gândul că ceea ce se prezintă pe podium se regăseşte şi în ţinutele mirilor.
Ce înseamnă „etichetă“ în 2012 în ceea ce priveşte acest eveniment important?
Atât mirii, cât şi invitaţii trebuie să fie îmbrăcaţi impecabil. Este o formă de respect pentru ambele părţi. Ca invitat, nu eşti cu nimic mai prejos decât cuplul care se căsătoreşte. Costumul trebuie să fie, dacă nu nou, purtat pentru prima dată, măcar printre cele mai noi. Să nu se observe nicio urmă de uz. Cămaşa trebuie să fie impecabilă, corect călcată. Nu este bine să apelăm la cravate colorate. Nu atragem atenţia cu ele, însă trebuie să se asorteze şi cu culoarea costumului şi cu cea a pantofilor. Ca bărbat, nu trebuie să te încarci cu accesorii inutile. Ce e prea mult, strică. Limitează-te la ceas şi la verighetă. Exclus brăţări sau ghiuluri. Eu ador smochingurile, însă sunt conştient că nu oricine are în dressing un asemenea tip de costum. Nu mă dau în vânt după redingote, deşi am înţeles că sunt foarte cerute. Camaşa plisată cu papion oferă o eleganţă aparte. Se recomandă vesta doar atunci când decidem să renunţăm la sacou. Vesta nu se va purta sub sacou niciodată!
Se ştie că un ingredient important al unei petreceri fastuoase sau al unei nunţi este şi băutura propusă invitaţilor. Care este recomandarea ta pentru astfel de momente?
O şampanie fină, aşa cum este G.H. Mumm, a cărei prospeţime şi intensitate reprezintă cu succes esenţa autentică a unei băuturi atât de speciale şi unice. Nu mi-aş putea imagina o petrecere fără această şampanie şi amintirile frumoase pe care le creează.
Eşti cunoscut ca fiind un bărbat şarmant şi foarte curtat. Care crezi că este băutura cu care un bărbat poate seduce cel mai uşor?
Şampania, cu siguranţă! Şi dă-mi, te rog, voie să recomand şi de data aceasta Mumm. Am onoarea de a fi Brand Ambassador al şampaniei G.H. Mumm în România şi îţi spun sincer că este cea mai puternică armă a seducţiei, atât la o petrecere, cât şi la o cină romantică în doi.
De câte ori ţi s-a întâmplat să-ţi doreşti să ceri pe cineva în căsătorie şi de ce nu s-a materializat până acum cererea?
Am fost tentat de câteva ori. Mai ales când eram tânăr, la începutul carierei în modelling. Uneori, am fost prea timid să fac acest pas, alteori am propus, dar nu am primit un răspuns afirmativ. Apoi, odată ce am devenit designer, iar cariera m-a pus pe drumuri zi şi noapte, posibilitatea de a găsi o femeie pe care să o iubesc şi care să mă şi înţeleagă aşa cum sunt a devenit din ce în ce mai greu de îndeplinit. Ştiu că multă lume nu înţelege acest lucru şi spune că, dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, acel lucru se poate întâmpla, însă stilul meu de viaţă este cu totul diferit. Recunosc, nici nu sunt disperat să mă căsătoresc, însă chiar dacă mi-aş dori, nu aş avea cu cine. Trebuie să îţi găseşti şi jumătatea pentru aşa ceva.
Daca ar fi să-ţi organizezi propria nuntă, ce temă ai alege?
Am avut momente în care mi-am imaginat o nuntă fastuoasă, la castel. Alteori, preferam ceremonii restrânse, fără prea mult stres, în care să simţi doar dragostea şi bucuria legământului în faţa lui Dumnezeu. În prezent, dacă ar fi să se întâmple acest lucru, mi-aş dori să aibă loc undeva departe, pe o insulă exotică, în aer liber, lângă ocean.
Foto: sebastian enache, PERNOD RICARD