Corina Caragea: "Sunt echilibrată, nu fac schimbări ca să atrag atenția sau să ies din vreo depresie"

21 iunie 2024   Interviu

Vedeta PRO TV ne va da, până pe 14 iulie, informațiile la cald despre unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale acestei veri.

Urmează o perioadă de foc pentru imaginea știrilor sportive de la PRO TV. Timp de o lună, cât durează Campionatul european de fotbal din Germania, Corina va trăi atmosfera specifică unui asemenea eveniment atât profesional, în redacție, cât și ca suporter pasionat, din tribunele meciurilor de fotbal, în timpul liber. Un entuziasm pentru sportul rege pe care l-am descoperit la Corina a fi autentic și care a venit, spune ea, cu prețul cheltuirii economiilor personale pentru a vedea cele mai iconice finale de fotbal. Am vorbit cu Corina despre EURO 2024, despre începuturile ei la Surprize-Surprize, despre încăpățânarea tipică Capricornului și despre hotărârea ei fermă de a nu confirma (sau infirma) statutul ei civil.

Corina, cam câte emoții ai și cât de mare este entuziasmul tău legat de Campionatul European de Fotbal?

Corina Caragea

Da, suntem la Euro, din nou, după opt ani, cu o generație care a fost poate cea mai criticată dintre toate, totodată cea mai norocoasă. Orice eveniment de asemenea amploare vine cu multă presiune, cu multe emoții, de-abia aștept meciurile și spectacolul. Mi-am cumpărat bilete la două meciuri, am tricoul pregătit, așadar îi voi susține pe băieți și din tribune, și din redacție, căci va fi o lună de foc pentru noi.

Într-adevăr, postul la care lucrezi este, în această perioadă, în mare fierbere. Se schimbă într-un fel jurnalul sportiv pe care-l prezinți? Vei modera emisiuni noi în timpul campionatului?

Corina Caragea

Va fi un volum mare de muncă odată cu toate aceste meciuri. Eu voi ajuta în redacție, așa cum am făcut-o și până acum, iar de prezentat voi avea jurnalele obișnuite, care probabil se vor decala, atunci când va fi nevoie, în funcție de programul meciurilor.

Te vei afla și pe teren, vei fi în Germania, țara gazdă a EURO 2024, pentru transmisiuni de acolo?

Corina Caragea

Reporterii noștri merg acolo pentru transmisiuni la cald, zi de zi, eu mă voi ocupa cu preluarea materialelor, scris știri și apoi prezentat jurnalele. Voi merge în Germania ca suporter, cum spuneam, mi-am cumpărat bilete din timp. Timpul liber va fi limitat, așa că voi pleca de pe o zi pe alta, văd meciul și revin imediat. Campionatul European este în focus pentru noi toți luna aceasta, doar că, pentru mine, este și în afara jobului, căci am ales ca și în timpul liber să fiu tot acolo, în inima acțiunii, în Germania.

Pe o scară de la 1 la 10, cât de mare este pasiunea ta pentru fotbal? Ai echipe favorite pe care le susții cu patimă? Ești o microbistă înfocată sau una moderată?

Corina Caragea

Zece aș spune! Am plâns odată cu Iker Casillas, portarul meu preferat, când s-a retras, mi-am cheltuit economiile ca să merg să văd finale Champions League sau Europa League oriunde s-au jucat ele. Fotbalul te urcă într-un rollercoaster de emoții, iar eu le-am trăit pe toate în meciuri de neuitat. Mi se face pielea de găină când îmi amintesc murmurul tribunelor, imnul lui Liverpool, cel al lui Real Madrid, coregrafia celor de la Frankfurt sau fericirea italienilor de la Inter când au câștigat Champions League. Mă bucur că am trăit pe viu aceste momente care sunt imposibil de redat la televizor.

Care este meciul Naționalei României pe care l-ai trăit la cote maxime? Unul memorabil, în urma căruia ai fost copleșită de bucurie sau de tristețe...

Corina Caragea

Olanda a fost mereu coșmarul naționalei noastre. Mereu picam cu ea, mereu ne bătea pe unde ne prindea. Am asistat din tribune la rușinea Olanda-România, 4-0, la Amsterdam. Pregătită cu steag, cu fluiere, cu tricou, înghețată de frig, am fugit la Amsterdam numai pentru o zi, pentru acel meci. Se juca în preliminariile pentru Campionatul Mondial de Fotbal din 2014.

De cât timp durează frumoasa ta poveste de dragoste cu Știrile sportive? Cum a fost momentul în care ai primit propunerea să prezinți acest jurnal la Pro TV? Cum ai ajuns aici, practic?

Corina Caragea

De 20 de ani. Atât aveam când am început să prezint Știrile Sportive. Practic, jumătate din viața mea. Am început la o televiziune de știri. După câteva luni, am primit un telefon de la șeful Sportului de la PRO TV și am crezut inițial că este o gluma. Un an am amânat decizia de a face acest pas.

M-a surprins să aflu că începuturile tale în televiziune nu au avut deloc de-a face cu știrile, ci cu o emisiune de divertisment. Mai exact la Surprize-Surprize... Ce sentimente te încearcă despre acea perioadă, când erai în corpul de balet?

Corina Caragea

A fost o perioadă extrem de scurtă, trei luni am dansat acolo. Pregătirea mea era alta, însă, eram studentă la două facultăți, Jurnalism și Publicitate. Acea portiță a fost perfectă pentru a intra, cu o mare curiozitate, în lumea fascinantă a televiziunii în puținul timp liber care rămânea după școală – în weekend-uri. Am văzut un anunț că se face concurs pentru prezentatori de știri la o televiziune și am depus CV-ul. Atunci am ales să merg în această direcție, unde, după mai multe probe și interviuri, am fost aleasă dintre 3.000 de candidați.

Când dădeam o bâlbă la știri, îmi era teamă și să mai urc în tramvai

Îți aduci aminte cum era Corina Caragea atunci când a intrat pentru prima oară într-un platou TV? Cât de diferită de cum ești acum...

Corina Caragea

Cred că prima dată am intrat în clasele primare, când am fost ”aplaudac” la o emisiune. Clasa noastră era invitată în public și experiența mi-a rămas în minte, mi-am dorit să mă întorc într-o zi. Totul era spectaculos pentru mine! Când am început să lucrez în televiziune, eram ca orice tânără de 19 ani: temătoare, emotivă, entuziasmată. Mi se părea că momentul meu de 1 minut durează, de fapt, un an. Când dădeam o bâlbă la știri, îmi era teamă și să mai urc în tramvai, credeam că a văzut toată țara și râde de mine. Desigur că astăzi sunt altcineva, experiența celor 20 de ani și-a pus amprenta și, deși eu nu i-am simțit cum trec, m-au modelat. Tot cu emoții și astăzi, dar le privesc ca normale, constructive, umane. Mult mai sigură pe mine, știu ce pot, știu ce vreau și deja telespectatorii îmi sunt familie. Am crescut împreună!

Da, te știm de atâta timp și observ la tine acea latură conservatoare a Capricornului, zodia ta, dacă nu mă înșel. Imaginea ta este neschimbată. Nu ai fost niciodată tentată să faci o schimbare de look?

Corina Caragea

Au fost alții tentați să îmi schimbe look-ul și s-au lovit de o altă latură a Capricornului – încăpățânarea. Da, sunt o fire conservatoare și pragmatică. De ce să schimb ceva care merge bine? Mi se potrivește acest look, este cel cu care m-a lăsat Mama Natură și cred că Dumnezeu nu greșește. Desigur că sunt zile în care mă plictisesc și mă întreb cum ar fi dacă? Dar niciodată nu am avut curajul să schimb ceva drastic. Parcă nu aș mai fi eu. În plus, sunt o tipă echilibrată, nu fac schimbări ca să atrag atenția disperată sau să ies din vreo depresie.

Ai un păr minunat, de altfel, și o siluetă peste care timpul nu-și lasă deloc urmele. Cât e meritul genelor, cât al stilului tău de viață sau al sportului?

Corina Caragea

Cred că este un mix. Dar Dumnezeu îți dă, nu îți bagă și în traistă! Așadar, am avut mereu grijă să păstrez un echilibru în toate în viața mea. Am grijă ce mănânc, cum mă odihnesc, fac mișcare, totul fără să merg la extreme, să adun frustrări. Dar timpul nu iartă pe nimeni și nu mai încap în blugii de la 20 de ani, însă sunt împăcată cu asta, este normal!

Și iubirea contează foarte mult în această ecuație. Una legat de care tu ești foarte discretă, iar presa speculează după bunul plac. Unii te dau căsătorită, unii nu... Noi, la rândul nostru, întrebăm.

Corina Caragea

Desigur că iubirea joacă un rol extrem de important și în viața mea. Presa mereu a scris ce a vrut, poate și pentru că eu nu am oferit niciun detaliu vreodată. Nu o să o fac nici de această dată. Din păcate, doar s-au preluat informații de-a lungul anilor.  

Te-a deranjat acest lucru?

Corina Caragea

De-a lungul timpului, m-am întristat, enervat, apoi amuzat. În cele din urmă, am ignorat toate poveștile inventate prin presă despre mine. M-am trezit cu „iubiți” fel de fel, pozată astfel încât să pară că am o relație cu respectivii, iar când am negat, nu am fost luată în seamă. Așa că nu o mai fac! Cred că, protejându-i pe cei dragi, neexpunându-i public, ai mai mult timp să îi iubești.

Pagina ta de Instagram abundă în imagini din călătorii. Ce pregătești pentru vara aceasta, după ce se termină campionatul de fotbal?

Corina Caragea

Cele mai frumoase vacanțe și momente din viața mea nu sunt postate pe Instagram. Deci posibil să nu apară nici vacanța din această vară. Este o destinație aflată de mult pe lista mea de dorințe. Încă nu am planificat concret, dar până nu mă văd acolo, nu mă bucur și rămâne de văzut dacă voi simți să și postez. Euro este un proiect important, dar pe lângă el, sunt implicată în multe altele, unele vizibile, altele nu. Așadar, am o vară plină! Deși, urmărind contul meu de Instagram, pare că sunt mereu în vacanță, nu-i așa?

Știrile presupun un ritm de viață foarte alert. Cum îți menții echilibrul, cum reușești să te hrănești sănătos și să ai grijă de tine, într-un mediu în care stresul e la cote ridicate?

Corina Caragea

Eu nu sunt reporter, nu merg pe teren, deci mă bucur de un program așezat și previzibil, împărțit între redacție și studioul TV, evenimente pe care le prezint sau ședințe foto. Prioritizez sănătatea mea și, înainte de orice, mă odihnesc, fac mișcare, nu sar niciodată peste micul dejun, nu fumez, nu pierd nopți. Cum spuneam, păstrez echilibrul în toate.

Foto – ȘERBAN NIȚESCU; Stilist – MĂDĂLINA SIMION (PREDA); Hair – SORIN STRATULAT; Make up – ANDRA MANEA

Mai multe