Elena Gheorghe: Dieta unei mame ocupate

20 februarie 2014   Interviu

"Sunt Elena Gheorghe, am 28 de ani şi arăt minunat!“ Nu-s chiar cuvintele frumoa­sei artiste, dar este ceea ce poţi citi pe chipul acestei mămici cu siluetă de ado­lescentă. Şi dacă în dragoste, în război sau în dietă totul este permis, Elena are de partea ei vârsta, ceea ce-i permite să depună armele

"Sunt Elena Gheorghe, am 28 de ani şi arăt minunat!“ Nu-s chiar cuvintele frumoa­sei artiste, dar este ceea ce poţi citi pe chipul acestei mămici cu siluetă de ado­lescentă. Şi dacă în dragoste, în război sau în dietă totul este permis, Elena are de partea ei vârsta, ceea ce-i permite să depună armele, din când în când, în faţa bunătăţilor non-grata. „Acu­zată“ de seducţie în masă, cântăreaţa îşi susţine în rândurile de mai jos pledoaria.

Spune-ne adevărul: eşti o mamă norocoasă sau eşti o mamă muncitoare? Cu alte cuvinte, cât de uşor ţi-a fost să-ţi recapeţi silueta după ce l-ai născut pe fiul tău?

Elena Gheorghe Mă consider o mamă… norocoa­să. Când am rămas însărcinată aveam 50 de kilo­grame, am luat doar 6,5 în cele nouă luni de sarci­nă şi, după ce am născut, aveam iar 50 de kg. Am fost o mămică foarte tânără, nu mi-am schimbat stilul de alimentaţie în timpul sarcinii, am făcut mişcare şi mi-am revenit imediat. V-am zis, no-ro-coa-să! (râde)

Arăţi, într-adevăr, ca o puştoaică şi puţini pot crede că ai un copil de doi ani. Sunt, totuşi, anumite zone de pe corpul tău de care nu eşti mulţumită în acest moment?

Vă mulţumesc pentru compliment. Credeţi că există vreuna dintre noi pe deplin mulţumită? Nţz! Acum visez la un abdomen de… ciocolată. Să-l obţin şi să pot mânca şi ciocolată, în acelaşi timp. Oare e posibil?

Ce-ai mâncat la cea mai recentă masă a ta?

A fost acum două ceasuri. Supă de linte, salată cu roşii, avocado, ceapă roşie şi seminţe de in şi o porţie de baclava. Bun, nu?

Cu ce înlocuieşti o masă sănătoasă când eşti pe drumuri şi nu-ţi poţi prepara meniul ca la carte?

Aşa de mult mi-aş dori să fiu atât de organiza­tă, încât atunci când plec din casă să am pregătită o caserolă cu gustări din fructe şi legume. Dar nu sunt. Noroc cu benzinăriile, ca să mă energizez cu pufuleţi sau covrigi şi, dacă găsesc, îmi cum­păr mere sau fructe de sezon. Şi, gata, am înlocu­it masa! Însă preferaţii mei şi ai întregii formaţii rămân pufuleţii Gusto. Ei sunt alături de noi în orice loc din ţară unde ajungem pentru concerte. Din când în când şi Piticolaş (fiul Elenei, Nicho­las) îi cere. Simpli, 100% naturali, pufuleţii sunt uşori, ne ajută să rămânem în formă şi, în plus, ştiaţi că vitamina B din porumbul pufuleţilor ne ajută să ne păstrăm optimismul?

Există în meniul tău zilnic produse alimentare pentru care ai fi amendată de „poliţia dietelor“?

Aveţi timp să vă înşir toată lista? Ciocolată, îngheţată, plăcinte, gummy bear, bezele şi… mă opresc aici.

Dacă am deschide acum frigiderul familiei tale, ce am găsi în el?

Încep de jos în sus. Roşii, castraveţi, broccoli, fasole verde, un ananas, apă, iaurt, lapte, peşte proaspăt, două cutii de brânzică de vaci, nişte cutii de băuturi carbogazoase, portocale pentru sucul de dimineaţă şi trei felii de tort. Ah, iar m-aţi prins! (

)

Care este momentul zilei când îţi scade drastic nivelul de energie şi ce „combustibil“ alegi pentru a te revitaliza?

Undeva pe la cinci, şase după-amiaza înnebu­nesc de poftă după ceva dulce. Şi aleg, când sunt cuminte, fructe, proaspete sau uscate, şi o mână de nuci. Iar când nu am chef de disciplină, iau un desert cu ciocolată, ca de exemplu pufuleţii cu ciocolată de la Gusto. Sunt delicioşi!

Se spune că obiceiurile alimentare formate în copilărie se păstrează pentru totdeauna, în viaţa unui om. Care sunt, în cazul tău, cele pozitive, pentru care le mulţumeşti părinţilor?

În primul rând, micul dejun. La ai mei acasă este sfânt. E un obicei bun, pe care l-am moştenit şi noi şi cred că e perfect sănătos.

Cât e dieta şi cât e mişcare în cazul tău, pentru a te menţine în formă?

50/50. Cred că echilibrul în toate e reţeta cea mai bună. Iar mesele regulate, cu alimente cât mai puţin procesate, însoţite de trei antrenamen­te săptămânale la sală nu au cum să nu dea rezul­tate. Şi este OK şi să trişezi din când în când, fără să te simţi vinovată.

Când vine vorba de mers la sală cine vine cu iniţiativa: tu sau soţul tău? Şi cine este cel care, odată ajunşi acolo, oboseşte primul?

Cornel este cel dependent de mişcare. Chiar şi în dimineţile de după nopţi albe, la concerte, el merge la sală. E maniera în care, spune el, se rela­xează şi somnul e mult mai dulce după sport.

Să zicem că ai la dispoziţie o săptămână să slăbeşti 3-5 kg. Cum va arăta programul tău zilnic de slăbit, incluzând atât dieta, cât şi sportul?

Habar n-am. Nu m-am gândit niciodată să dau jos atât de mult, într-un timp atât de scurt. Am citit de curând despre Matthew McConaughey, care pentru „Dallas Buyers Club“ a slăbit 18 kilo­grame în două luni, cu cinci ore de antrenament de fitness în fiecare zi şi cu un regim hiperprote­ic. Dar nu recomand ce-a făcut el.

Ce alegi dintre următoarele: vin sau bere?

Vin roşu.

Ceai sau cafea?

Ceai de iasomie.

Pui sau peşte?

Peşte.

Ciocolată cu lapte sau neagră?

Cu lapte. De casă, mai bine.

Pizza sau cartofi prăjiţi?

Pizza.

Jogging sau Pilates?

Jogging. Pentru mine funcţionează mai bine decât yoga, când e vorba de eliberare de stres.

Solar sau bronz natural?

Bronz natural.

Foto: arhiva personală. Această pagină conţine materiale publicitare.

Mai multe