Exclusiv pentru OK!Leonardo DiCaprio: „Am petrecut zile frumoase cu Marion Cotillard“

28 ianuarie 2011   Interviu

Cel mai popular film al anu­lui trecut în România a fost „Inception“, cu 129 de mii de spectatori. Protagonis­tul, ocolit fatidic şi anul acesta de nominalizările la Globurile de Aur ori de poturile pentru Oscaruri, râde, însă, în drum spre bancă: re­vista „Forbes“ l-a declarat cel mai bine plătit actor al anului 2010. Nici cu dragostea nu stă rău. Ultima lui relaţie, cu topmodelul israelian Bar Refaeli, îi aduce amin-te câte ravagii a făcut la Hollywood.

Cel mai popular film al anu­lui trecut în România a fost „Inception“, cu 129 de mii de spectatori. Protagonis­tul, ocolit fatidic şi anul acesta de nominalizările la Globurile de Aur ori de poturile pentru Oscaruri, râde, însă, în drum spre bancă: re­vista „Forbes“ l-a declarat cel mai bine plătit actor al anului 2010. Nici cu dragostea nu stă rău. Ultima lui relaţie, cu topmodelul israelian Bar Refaeli, îi aduce amin-te câte ravagii a făcut la Hollywood. Iar dialo­gurile antrenante cu colegele sexy de platou, precum franţuzoaica ce-i suceşte minţile (la propriu!) în „Inception“, îi demonstrează că „lista de victime“ nu e un vis pe jumătate uitat.

OK! Leo, pari atras doar de roluri misterioase.

Leo DiCaprio Un rol mă animă, mă face să mă implic emoţional şi e bine exploatat de un regizor care-mi place şi în care am încredere.

Nici că ne mai amintim de tine în „Titanic“.

Ştiu, asta pentru că sunt un tip norocos. Sunt liber să-mi aleg filmele pe care le fac şi roluri­le care mă atrag. Am mulţi prieteni actori care nu-şi permit luxul ăsta. De-asta îmi dau foarte bine seama în fiecare zi cât de norocos sunt. Dar, tocmai pentru că am muncit pentru tot ce mi s-a întâmplat, atât timp cât îmi voi permite luxul de-a spune „Nu“, o voi face, dacă aşa simt.

Nu ţi se pare că „Inception“, filmul pentru care toată lumea te vedea nominalizat la Oscar, e un concept prea ambiţios?

Pentru Chris Nolan, regizorul „Inception“, a fost un experiment gen „totul sau nimic“. Sunt prea puţini astfel de oameni în industria filmu­lui. A fost palpitant să stau de vorbă cu el, aproa­pe două luni la rând, să construim personajele. În plus, am petrecut zile frumoase cu Marion.

„Inception“ ţi-a afectat modul în care visezi?

Visele sunt emoţii, gânduri, idei pe care nu le-am exteriorizat complet. În subconştient, ideile astea antrenează tot felul de poveşti şi de noi depinde cum le interpretăm.

Cum i-ai explicat lucrurile astea lui Marion?

Şi ea, ca mulţi dintre colegii mei, a fost puţin confuză, la început. Scenariul pe care l-am pri­mit a fost ca un fel de curs, la care s-au adău­gat o mulţime de note de subsol. Dar discuţiile existenţiale pe care le-am avut noi au fost cele mai interesante.

Din ce punct de vedere?

Marion e o femeie frumoasă, trebuia să devi­nă şi excentrică, asemenea lui Mal. Marion e o femeie bună, trebuia să devină, la final, o umbră. Aşa că modul cum ne-am construit noi interpre­tările, în tandem, a fost extraordinar! Discuţiile cu Marion au fost cele mai profunde conversaţii pe care le-am avut cu o colegă de platou în în­treaga mea carieră!

„Inception“ este distribuit pe Blu-Ray de Pro Video, la un preţ recomandat de 99,9 lei.

FOTO: Northfoto, Warner Home Video

Mai multe