Interviu Alex Velea: "Știu că Antonia e aleasa mea, iar nunta va veni și ea!"

9 octombrie 2024   Interviu

La 40 de ani împliniți anul acesta, îndrăgitul artist privește în urmă la realizările din carieră și trăiește din plin fiecare clipă din prezent, alături de mama copiilor săi.

Alexandru Ionuț Velea (numele complet al artistului) știe că trebuie să existe minim doi ca să fie fericit. Și, de când a întâlnit-o pe Antonia Iacobescu, acum 12 ani, nu pierde nicio ocazie de-a ne convinge că este pe deplin împlinit. Certificatul de căsătorie este oare un must pentru superbul cuplu? Alex ne răspunde cu sinceritate despre planurile pe care și le face atât pe plan profesional, cât și în familie.  

Urmează să îți lansezi cel de-al doilea album – 13. Să fie cu noroc! Ce aduce nou acest proiect?

Alex Velea

Lucrez intens la acest album și sunt foarte entuziasmat de direcția pe care o ia. Deși trebuia să fie lansat de ani de zile, am tot adunat piese și am așteptat momentul potrivit. Cu toate astea, până acum am lansat un singur album, deși am muncit constant la muzica mea. Acest nou material va fi o combinație de old school și new school, totul bine integrat într-un vibe, sper eu, unic. Am și câteva colaborări foarte interesante, care vor surprinde și, cred eu, vor aduce un suflu nou proiectului. Numele 13 nu e ales nici el întâmplător. Am vrut să sfidez puțin superstițiile și să arăt că, la fel ca în muzică, nu există bine și rău, ci doar energie și originalitate. Este un număr controversat, dar pentru mine este simbolul curajului de a experimenta și de a sparge tiparele.

Pregătești videoclipuri noi, single-uri?

Alex Velea

Pe lângă piesele de pe album, pregătesc și câteva videoclipuri care vor însoți lansarea. Vreau ca fiecare videoclip să aibă o poveste proprie și să completeze mesajul fiecărei piese. Am deja în lucru câteva idei vizuale interesante, care vor surprinde atât prin concept, cât și prin execuție.

Ești un artist relevant pe piața muzicală de ani de zile. De ce crezi că, după atâta timp, lumea încă te apreciază?

Alex Velea

Mie îmi place să dau totul și să fiu sincer cu publicul meu și lucrul ăsta se simte. Mă bucur că și după atâta timp pot să fac ceea ce fac. Am avut de-a lungul timpului și piese care nu au funcționat și piese care au bubuit, uneori e un rollercoaster de emoții și asta nu se vede mereu, dar tu ca artist trăiești mai intens toate bucuriile și toate dezamăgirile.

Ai simțit vreodată lumea a fost împotriva ta sau a muzicii tale?

Alex Velea

Da, au fost astfel de momente, dar ele m-au făcut mai puternic. S-au scris și s-au spus lucruri despre mine care nu reflectau cine sunt cu adevărat, dar am învățat că imaginea de ansamblu este cea care contează. Privind în perspectivă, am o comunitate uriașă de oameni mișto care mă susțin și mă ascultă de ani de zile, iar asta înseamnă mult pentru mine. Sincer, cel mai tare m-au afectat lucrurile negative spuse despre Antonia. Când vine vorba despre mine, pot să trec peste orice, dar când cineva o atacă pe ea, e altceva. Un alt moment dificil a fost când am început să fac trapanele, care au fost privite cu scepticism la început, dar în timp lucrurile s-au schimbat, mai mulți au început sa adopte stilul și-au dat drumul la distracție.

Fanii tăi speră să ai noutăți nu numai în muzică, ci și pe plan personal. Nu putem să nu te întrebăm pe când e nunta cu Antonia…

Alex Velea

Nu ne grăbim nicăieri când vine vorba de nuntă, aici și acum e perfect cum suntem, cum trăim unul lângă altul în fiecare zi, alături de copiii noștri. Eu știu că ea e aleasa mea, iar nunta va veni și ea când ne va permite programul.

Ce face o relație să fie solidă, care e secretul vostru? Sunteți împreună de 12 ani.

Alex Velea

Cred că secretul unei relații solide stă în felul în care te porți cu celălalt zi de zi. E important să nu cădem în rutină sau monotonie și să rămânem deschiși și atenți unul la celălalt. Relațiile au nevoie de muncă și implicare constantă, dar și de experiență. Atunci când întâlnești persoana potrivită, trebuie să știi să o prețuiești și să construiți împreună, trecând prin toate etapele vieții. Iubirea adevărată înseamnă sacrificiu, înțelegere, comunicare și loialitate – toate acestea sunt lucruri pe care ni le oferim unul altuia necondiționat.

Cum păstrați voi flacăra vie în cuplu, mai e loc de romantism după venirea pe lume a copiilor?

Alex Velea

Monotonia poate fi un inamic, dar tocmai de aceea încerc să fac mereu ceva nou și să păstrăm acea chimie care ne-a unit de la început. Chiar dacă apar copiii și timpul devine mai limitat, e esențial să-ți faci timp pentru partener. Nu trebuie să fie ceva extravagant, uneori micile gesturi contează cel mai mult. Romantismul poate să existe și în lucrurile simple – o cină împreună, o conversație sinceră sau o escapadă spontană. Important e să nu uiți de persoana de lângă tine și să continui să îi arăți că ești acolo, prezent și implicat.

Cum arată o zi din viața familiei voastre?

Alex Velea

Plină, copiii au un program stabil, cu școală și activități curriculare, însă pentru noi arată mereu altfel programul, dar încercăm să fim alături de ei în momentele importante.

Cum ai vrea să fie copiii tăi la maturitate?

Alex Velea

Sinceri cu ei și cu oamenii din jur, fericiți cu ceea ce fac și curajoși.

Ce gen de părinte ești - impui reguli, verifici teme sau lași programul copiilor în grija mamei lor?

Alex Velea

Uneori, cred că am fost mai mult prieten decât părinte strict, iar asta mi-a mai redus din autoritate. Cu toate acestea, mă bucur să fiu alături de ei în fiecare etapă a vieții lor. Încerc să îi educ să fie disciplinați, pentru că sunt convins că asta le va fi de mare folos în viitor. Atât eu, cât și Antonia suntem la curent cu programul lor și încercăm să ne împărțim în mod egal.

"Mă prefer pe mine cel de acum față de cel de la 20 de ani"

Alex, tu ai fost întotdeauna atent cu imaginea ta. Ce eforturi depui ca să arăți bine?

Alex Velea

Mersul la sală, sportul și o alimentație echilibrată sunt esențiale pentru mine. Încerc să îmi fac timp să mă antrenez regulat, indiferent cât de încărcat ar fi programul. Sala nu e doar despre aspectul fizic, ci și despre menținerea unui echilibru mental – mă ajută să mă eliberez de stres și să mă încarc cu energie pozitivă. În plus, sunt atent și la ce mănânc, încerc să fac alegeri sănătoase, cu focus pe proteine, legume și hidratare corectă.

Ești interesat de fashion, cauți noi moduri de a-ți exprima personalitatea prin vestimentație, tunsori și tatuaje sau te lași pe mâna echipei tale?

Alex Velea

Nu aș spune că e neapărat o căutare, dar cu siguranță îmi respect publicul și, implicit, imaginea. Întotdeauna mi-a plăcut să mă exprim prin haine și accesorii, așa că am dezvoltat un stil personal care mă reprezintă de ani buni. E ceva care vine natural, nu forțat. Lucrez cu stiliști doar pentru anumite shooting-uri sau apariții speciale, însă chiar și atunci prefer să folosim piese din garderoba mea, care reflectă cine sunt eu cu adevărat.

Chiar așa, dacă vrea unul dintre băieții tăi să se tatueze, să-și pună cercei în nas, îi spui că nu e cazul sau mergi cu el la salon și vă faceți amândoi câte ceva?

Alex Velea

Ahaha, eu știu doar că ei mă vor anunța când vor vrea să facă asta și mă bucură că au încredere în mine. Dacă ăsta va fi unul dintre modurile lor de exprimare, voi fi de acord.

Spune-ne sincer, a existat vreun prag psihologic odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani?

Alex Velea

Nu mă simt diferit de când am împlinit 40 de ani. Am o femeie minunată lângă mine și știu cine sunt. Nu cred că mi-am atins potențialul nici ca imagine, nici din punct de vedere profesional, așadar, odată cu vârsta asta, nu-mi doresc decât să progresez. Mă prefer pe mine cel de acum față de cel de la 20 de ani, lumea se vede mult mai clar cu siguranță.

Provenit din periferia Craiovei, ai cucerit întreaga țară după ce te-ai stabilit în București. Te-a tentat vreodată să pleci din România, să-ți încerci norocul și-n altă parte?

Alex Velea

Au fost niște idei la un moment dat, dar s-au risipit rapid. Sunt mândru de locul din care vin și cu lucrurile pe care am reușit să le construiesc până acum. De acum, copiii ne dictează drumul în viață, iar dacă ei vor vrea cândva să plece și vor avea nevoie de noi acolo, vom fi alături de ei.

Ziceai că ești un „bad boy cu sensibilități”. Ce te emoționează pe tine cel mai mult?

Alex Velea

Copiii și muzica. Copiii sunt cele mai sincere și pure ființe și nu am cum să nu fiu emotiv în fața lor, iar când vine vorba de muzică, fără emoție nu ar fi pe bune. Piesele, interpretarea live nu sunt posibile fără sentimente, pentru că nu transmiți nimic, iar muzica despre asta este.

Alex, dacă ar fi s-o iei de la capăt, tot pe scenă ai ajunge sau ai avut alternative profesionale?

Alex Velea

Dacă nu aș fi avut succes în muzică, probabil că m-aș fi îndreptat spre ceva în domeniul artistic, cum ar fi regia sau producția, sau poate spre sport și nutriție. Aceste domenii m-au fascinat întotdeauna și m-au ajutat să dezvolt disciplina și încrederea în mine. Totodată, am urmat și Facultatea de Inginerie și Protecția Mediului în Industrie, așa cum își dorea mama mea, care a fost mereu preocupată să am un plan de rezervă. În ceea ce mă privește acum, dacă ar fi să o iau de la capăt, aș alege din nou scena, muzica a fost întotdeauna o pasiune profundă și împlinitoare pentru mine.

Dacă ar fi ca Dominic și Akim să vă urmeze exemplul ție și Antoniei și să facă și ei muzică, ce sfaturi le-ai da?

Alex Velea

Greu de spus. Sfaturile sunt diferite în funcție de situații. Mi-aș dori doar ca ei să fie autentici, sinceri și corecți. Mai departe, le voi fi alături orice ar fi.

Privind la întreaga ta viață, îți lipsește ceva în momentul de față?

Alex Velea

Privind la întreaga mea viață, aș descrie-o ca fiind plină și complexă, în mare parte datorită familiei mele, care este fundamentul meu. Sunt recunoscător pentru tot ce am realizat și pentru susținerea constantă pe care o primesc și când sunt cu ei, nu îmi lipsește nimic. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor care-mi asculta muzica și m-au susținut de-a lungul anilor. Vă îmbrățișez și abia aștept să-mi ascultați albumul!

Foto: arhiva personală

Mai multe