Melania Medeleanu: Pauza de ştiri

15 ianuarie 2011   Interviu

De trei luni, de când lipseşte de pe micul ecran, prezentatoarea de televiziune n-a dus dorul jurnalului din prime time. Şi nici n-a semnat cu CNN. OK! De ce ai plecat de la Realitatea TV? Pentru că, după opt ani şi jumătate în malaxorul ştirilor, simţeam nevoia unei pauze. Pentru că această nevoie s-a suprapus peste admiterea la masterul în logopedie şi mi-am dorit foarte mult să nu fiu un student care îşi vede profesorii doar în sesiune.

De trei luni, de când lipseşte de pe micul ecran, prezentatoarea de televiziune n-a dus dorul jurnalului din prime time. Şi nici n-a semnat cu CNN.

OK! De ce ai plecat de la Realitatea TV?

Pentru că, după opt ani şi jumătate în malaxorul ştirilor, simţeam nevoia unei pauze. Pentru că această nevoie s-a suprapus peste admiterea la masterul în logopedie şi mi-am dorit foarte mult să nu fiu un student care îşi vede profesorii doar în sesiune. Şi, în plus, m-am îndrăgostit nebuneşte de 36 de copii, care vin la un after school deschis de mine în sa­tul Olteni, undeva lângă Bucureşti, şi alături de care am vrut să petrec mai mult timp.

Te-am văzut plângând la ultimul jurnal. Ai plecat de-acolo, într-adevăr, cu regrete?

În toţi anii ăştia, eu n-am lucrat cu ştirile, ci cu oa­menii care au făcut ştirile. Pe mulţi dintre ei i-am apreciat de-a lungul timpului şi-mi sunt dragi şi acum. Emoţia mea a venit din felul în care au ţi­nut să-mi dovedească la plecare că, într-un fel sau altul, m-au preţuit, la rândul lor.

Care este relaţia ta cu foştii şefi?

Aceeaşi. Apreciez faptul că mi-au înţeles această nevoie de a mă desprinde puţin şi că mi-au lăsat uşile deschise. Le mulţumesc pentru asta.

Unde ai vrea să-ţi continui cariera jurnalistică?

Nu m-am gândit încă. Cel puţin până în februarie, nu vreau să-mi bat capul cu asta. Am o sesiune grea şi vreau să mă concentrez pe examene.

Ai primit vreo ofertă până acum?

Mama mea m-a învăţat că nu-i frumos să vorbeşti despre cei care te curtează. (râde)

Plecarea în străinătate este o opţiune?

Da. În vacanţă. De trăit nu ştiu dacă aş putea în altă parte. Îmi place aici, îmi place satul meu (n.r. Olteni, comuna Clinceni), oamenii lui, copiii lui, pisicile mele, grădina, ardeii, ro­şiile şi busuiocul puse în pământ cu mâna mea. Restul sunt detalii.

De unde a pornit informaţia că vei pleca la CNN?

N-am nici cea mai vagă idee. Cei care au publicat aşa-zisa informaţie nu s-au obosit să mă întrebe şi pe mine.

Mai multe