Radu şi fratele lui, Cristi Vâlcan Amintiri din copilărie

3 septembrie 2012   Interviu

Fratele mai mic al lui Radu este editor de imagine la o casă de producţie, iar în trecut a lucrat şi în televiziune – desigur, vedeta familiei fiind cea care

Fratele mai mic al lui Radu este editor de imagine la o casă de producţie, iar în trecut a lucrat şi în televiziune – desigur, vedeta familiei fiind cea care l-a ghidat spre acest domeniu.

Cristi Radu este o persoană ambiţioasă, plină de optimism, care a ştiut să mă îndrume de fi­ecare dată când am avut nevoie de un sfat. Şi pot spune că şi-a îndeplinit cu succes „slujba“ de frate mai mare.

Radu Cristi este un copil cuminte, câteodată. Câteodată nu, dar este absolut normal pentru această perioadă a vieţii. El, fiind mult mai mic decât mine, încerc tot timpul să-i dau cele mai bune sfaturi şi asta prin prisma experienţei în plus.

Care este cea mai haioasă amintire pe care o păstraţi, ca fraţi?

Fiind o diferenţă destul de mare de vârstă, am avut parte de multe momente de genul acesta. Când am realizat această poză, i-am citit emoţiile şi, mai mult decât atât, se înroşise, el nefiind obişnuit cu domeniul în care activez eu.

Care dintre voi a fost mai neastâmpărat în copilărie?

De obicei, fraţii mai mici sunt cei mai ne­astâmpăraţi. Aşa este şi în cazul nostru, iar Radu mereu mi-a ţinut partea şi a încercat să mă corec­teze, indiferent de prostiile pe care le făceam.

V-aţi simţit vreodată în competiţie unul faţă de celălalt?

Nu ştiu, ar trebui să-l întrebaţi pe el.

De obicei, fraţii se întrec între ei, am­biţionându-se să devină un exemplu unul pentru celălalt. Astfel, competitivitatea din­tre noi a fost una pozitivă, întru maturizarea mea.

Dar ţi s-a întâmplat vreodată să fii invidios pe Radu?

Chiar dacă între fraţi poate exista rivalita­te, m-am bucurat pentru succesul lui şi l-am pri­vit întotdeauna ca pe un model demn de urmat.

Când i-ai cerut ajutorul sau sfatul, cel mai recent?

Lucrurile acestea se întâmplă destul de des. Vorbim despre orice, ne cerem sfatul reciproc.

Mereu există situaţii în care fiecare avem nevoie de-o părere, iar noi ştim că ne putem baza unul pe celălalt, indiferent de problemele care apar.

Mai multe