Jamie Lee Curtis: "Am împărţit drogurile cu tata!"

6 noiembrie 2019   Vedete

La 20 de ani de când a renunţat la alcool şi droguri, actriţa face dezvăluiri neaşteptate despre ea şi celebrul ei tată, Tony Curtis

Într-un interviu pentru revista Variety, actriţa de 60 de ani a povestit um a devenit mai întâi dependentă de analgezice (Vicodin, mai exact), în urma unei intervenţii de chirurgie estetică. A fost o blefaroplastie la care a apelat după ce un cameraman a făcuto de ruşine pe platou, spunându-i cât de rău arată din cauza ochilor umflaţi. Curând a ajuns să combine Vicodinul cu băutura.

"Totuşi, nu mă drogam niciodată înainte de ora 5 după-amiaza . Nu luam, de exemplu, niciodată pastile la ora 10 dimineaţa. Lucrurile se întâmplau după-masa şi seara. Mă simţeam ca atunci când intram într-o baie caldă şi mă relaxam. Asta îmi dădea Vicodinul şi am alergat multă vreme după starea asta", a dezvăluit ea. Mai mult, Jamie spune că la început nimeni, nici măcar soţul ei, Christopher Guest, n-a ştiut că ea era dependentă de analgezice. Prima dată s-a aflat abia la 10 ani de când era dependentă - când o prietenă a prins-o în timp ce dădea pe gât un pumn de pastile cu un pahar de vin. Jamie era în bucătărie şi pregătea cina. "Am auzit vocea asta dintr-odată în uşa bucătăriei spunându-mi că mă vede. Atunci mi-am dat seama că cineva ştia secretul meu."

La două luni după incident, Curtis a dat peste un articol într-o revistă despre dependenţa de Vicodin şi atunci s-a gândit să caute ajutor. Mai ales că, între timp, începuse să mixeze Vicodinul cu cocaina. S-a dus la prima întâlnire de reabilitare, a urmat cu stricteţe tratamentul şi de atunci s-a vindecat.

În perioada cea mai grea, Jamie spune că ajunsese să consume droguri împreună cu tatăl ei, actorul Tony Curtis. "Ştiam că şi tata avea probleme fiindcă am împărţit drogurile. A existat chiar o perioadă de timp în care eu am fost singurul copil care a vorbit cu tata. Eu am avut 6 fraţi. Mai am 5. Fratele meu, Nicholas, a murit în urma unei supradoze de heroină laq 21 de ani. Iar eu împărţeam drogurile cu tata. Ne drogam amândoi cu cocaină. Ulterior, şi-a revenit şi el pentru trei ani. Din păcate n-a durat mult", a spus Jamie despre actorul care a murit în 2010, la vârsta de 85 de ani.

Nu este prima oară când actriţa face mărturisiri controversate ce-l implică pe faimosul ei părinte. Ea a deschis cutia dezvăluirilor chiar în 2010, imediat după moartea lui. „Nu mi-a fost tată şi nici nu l-a interesat acest rol. A făcut ce trebuia să facă din punct de vedere financiar, un lucru onorabil din partea lui, dar nu a fost un tată implicat”, a mărturisit actriţa atunci. „A fost puţin nebun, dar întotdeauna plin de viaţă. (...) Cu toţii am preluat ceva de la el”, a mai spus Jamie Lee, referindu-se la toţi copiii lui Curtis. „Eu, desigur, am moştenit nevoia lui disperată de atenţie”, a explicat ea, râzând.

Foto: Getty Images

Mai multe