Cele mai frumoase, fascinante şi emoţionante poveşti de dragoste din istorie. Iubirea lor nu va muri niciodată

15 aprilie 2021   Love story

Poveşti de dragoste care rămân pentru totdeauna în amintirea noastră. Finalul nu a fost mereu fericit, însă intensitatea trăirilor este fantastică. Iubirea a fost mereu izvorul nesecat al artei, cele mai frumoase opere sunt acelea care s-au născut din suferinţa în amor, din dor nebun.

Dragostea este cea mai puternică emoţie, dar şi cea mai mare forţă a lumii. Ea poate schimba tot. De-a lungul istoriei, avem cupluri care au cauzat războaie, controverse, capodopere artistice.

De la atractivitatea Cleopatrei până la magnetismul lui Kennedy, aceste poveşti de dragoste au făcut istorie!

Iată care sunt cele mai reprezentative cinci iubiri de neuitat.

Cleopatra şi Marc Antoniu

Regina Egiptului a fost descrisă ca ”o nestemată pe care o venerezi, căci are puterea de a subjuga pe oricine!”. Cleopatra putea obţine ce şi pe cine voia, însă s-a îndrăgostit iremediabil şi cu pasiune de generalul roman Marc Antoniu. Au ales să moară împreună, în anii 30 î.Hr., după o iubire pasională, otrăvindu-se.

Otrava a fost mereu soluţia cuplurilor care nu au găsit modalităţi de a-şi trăi în pace iubirea. Oameni în care vâlvătaia iubirii se aprinsese, însă legile vremurilor de atunci nu le permiteau fericirea.

O astfel de iubire este, desigur, Romeo şi Julieta. Familiile lor nu au putut niciodată agrea un astfel de amor, iar ei îşi pun capăt zilelor capitulând în faţa destinului.

Paris şi Elena

Ea era soţia altuia, dar când Paris, încântătorul prinţ din Troia a zărit-o pe Elena, femeia proclamată de însăşi Afrodita drept cea mai frumoasă femeie din lume, a ştiut că trebuie să o facă a lui.

Iubirea lor a declanşat un lung şi sângeros război, după ce au ales să fugă împreună. Potrivit mitologiei, Elena era pe jumătate divină, fiica lui însuşi Zeus, concepută cu regina Leda. Legenda spune că Zeus s-ar fi transformat în lebădă ca să o seducă pe regină. Nu vom şti niciodată dacă Elena chiar a existat, dar iubirea ei nu va fi niciodată uitată.

Va rămâne în istorie drept femeia care a pornit războiul şi a lansat 1000 de nave în larg.

Henry al II-lea şi Rosamund Clifford

Regele Angliei avea o soţie bogată, de viţă nobilă, pe Eleanor de Aquitaine, dar iubirea îi era rezervată amantei, Fair Rosamund adică Rose of the World – Trandafirul Lumii.

Henry a construit un cuib al iubirii, ascuns într-un labirint într-un parc la Woodstock. Regina Eleanor se spune că nu şi-a găsit liniştea până nu a găsit intrarea în labirint, unde şi-a confruntat rivala.

Regina i-a oferit alternativă la cum să moară: de sabie sau otrăvită. Rosamund a ales otrava. Poate că nu din coincidenţă Henry a întemniţat-o pe Eleanor 16 ani.

Dante şi Beatrice

Mai rar o aşa femeie inspiraţie pentru un autor. Şi abia o cunoştea. Poetul italian Dante Aligheri a scris despre Beatrice într-un mod pasional în Divina Comedie. De aceea se spune că dacă te iubeşte un artist, nu mori niciodată.

Ludovic al XV-lea al Franţei şi Madame de Pompadour

În 1730, o prezicătoare pariziancă i-a spus unei fetiţe de 9 ani că va avea, într-o zi, inima unui rege.

Ani mai târziu, Jeanne Antoinette Poisson, costumată în domino, a dansat cu regele Ludovic al XV-lea, costumat în copac. La câteva săptămâni după, frumoasa devenea iubita regelui, aşa zisa maîtresse-en-titre şi a primit titlul Marchiza de Pompadour.

Un admirator al ei a spus despre aceasta: ”Orice bărbat şi-ar fi dorit-o drept iubită. Iar regele i-a declarat deschis: ”Eşti cea mai delicioasă femeie din Franţa.”

Aceste iubiri rămân în istorie pentru totdeauna şi chiar dacă ne par desuete, nu le putem nega emoţia. Iubirea este totul.

Sursa foto: Profimediaimages

Mai multe