Mesajul dureros al Ancăi Lungu. De ce se teme fosta prezentatoare: “La 40 de km de Suceava mea natală e graniţa cu Ucraina”

25 februarie 2022   Vedete

Locuieşte de ani buni la Nisa, dar niciodată nu a fost cu gândul la locurile dragi ale copilărie ca în aceste zile.  Acum, de când războiul e atât de aproape, Anca Lungu nu încetează să se roage.

„La 40 de km de Suceava mea natală e graniţa cu Ucraina. Cernăuţi, bucată din Bucovina. Niciodată războiul nu a fost atât de aproape de inima mea. Pace pentru Ucraina e rugăciunea zilei. E tot ce ne rămâne dincolo de lucrurile pe care nu le putem controla”. spune Anca.

Singurul care reuşeşte să îi schimbe starea de spirit e fiul ei de trei ani, care nu încetează să o uimească.

„Recunosc că mi-a stat puţin inima-n loc când l-am văzut pe mezinul meu (3 ani şi jumătate) cu camera mea în mână. Cu tot cu obiectiv cântăreşte cam 2 kilograme, iar în mânuţele lui mici părea mai mare ca niciodată. Primul impuls a fost să-i iau aparatul foto cât pot de repede şi să-l duc la adăpost de copii curioşi ca el, însă era atât de hotărât că vrea să-mi facă poze, încât am găsit o soluţie să nu-l refuz. Micul fotograf cu imensa cameră în mânuţe a stat comod pe pat (în cazul în care îi scapă aparatul printre degete să nu fie cu urmări) iar eu m-am relaxat şi m-am lăsat fotografiată de fiul meu de care sunt foarte mândră. Nu doar că a reuşit să ţină o cameră atât de grea fără să o scape, dar a reuşit şi să apese pe buton mai întâi până la jumătate, pentru focus, şi apoi până la capăt, pentru fotografie, exact aşa cum i-am explicat. Aceste câteva cadre sunt pentru mine dovada clară că a încerca e una dintre cele mai importante datorii pe care le avem şi noi şi copiii noştri. Nu aceea de a obţine rezultate perfecte şi nici măcar de a reuşi, dar de a încerca”.

Mai multe