Mircea Dinescu petrece de alegeri cu Paula Chirilă. Ce meniu pregăteşte poetul
În duminica alegerilor, Dinescu o alege pe... Paula Chirilă.
Actriţa este ajutorul de nădejde al poetului în bucătăria sa, la „Politică şi delicateţuri”, de Sfântul Nicolae. De aceea, şi meniul e unul de sărbătoare. Aflăm cu ce îşi impresionează gazda invitata duminică, de la ora 15.00, la TVR 1.
Se pare că Mircea Dinescu a fost cuminte în 2020, pentru că, de Moş Nicolae primeşte la „Politică şi delicateţuri” o actriţă frumoasă, plină de viaţă şi pricepută în ale bucătăriei: Paula Chirilă. Pentru aşa o invitată, Dinescu pregăteşte şi un meniu de sărbătoare – limbă de viţel cu ceapă caramelizată şi ou poşat, în coşuleţ de gogoşar copt. Da, sună complicat, dar poetul ne asigură că este o reţetă relativ uşor de făcut, cu care vom impresiona şi cel mai pretenţios musafir!
În vervă şi cu zâmbetul pe buze, Paula se simte ca peştele-n apă în bucătăria poetului şi pregăteşte cot la cot cu acesta meniul zilei. „Are o manieră flamboaiantă de a găti, pare că improvizează, dar el ştie foarte bine ce are de făcut”, declară actriţa, încântată de maniera de a găti a gazdei sale. Şi nu numai meniul este de sărbătoare la „Politică şi delicateţuri”, ci şi muzica: în această ediţie, Maria Buză, soţul său George Pătraşcu şi taraful care îi acompaniază completează atmosfera de bucurie a începutului sărbătorilor de iarnă.
Vorbăreaţă şi exuberantă, Paula povesteşte cu sinceritate cum a ajuns să intre la Facultatea de Teatru fără ştirea părinţilor, în timp ce lucra ca asistentă medicală la spitalul din Iaşi, apoi trece în revistă momentele importante ale carierei sale, de la colaborarea cu Uscat şi Trofin până la întâlnirea cu idolii săi din adolescenţă, grupul Divertis.