100 de ani de la naşterea Mariei Tănase

25 septembrie 2013   News

Astăzi, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, cea care a fost supranumită „pasărea măiastră“ de către istoricul Nicolae Iorga, iar momentul este marcat chiar şi de motorul de căutare Google, care şi-a modificat logoul

Astăzi, 25 septembrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, cea care a fost supranumită „pasărea măiastră“ de către istoricul Nicolae Iorga, iar momentul este marcat chiar şi de motorul de căutare Google, care şi-a modificat logoul pentru a o sărbători pe celebra cântăreaţă română.

Noul logo o prezintă pe Maria Tănase în timp ce cântă la un microfon retro. Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate celebră în toată lumea. Motorul de căutare alege rar să omagieze o personalitate din ţara noastră, în galeria logourilor dedicate României numărându-se Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Mărţisorul şi Ziua Naţională a României.

Maria Tănase s-a născut pe 25 septembrie 1913, în mahalaua Cărămidarilor din Bucureşti, fiind al treilea copil al Anei Munteanu şi a florarului Coandă Tănase. A urcat pe scenă pentru prima dată când avea 8 ani. A urmat trei clase la Liceul „Ion Heliade Rădulescu“, apoi s-a retras pentru a-şi putea ajuta familia la munca în grădină. Când avea 15 ani a participat la Miss România, iar doi ani mai târziu a plecat de acasă şi s-a angajat casieriţă într-un birt. Acolo obişnuia să şi cânte, fiind astfel descoperită de Sandu Eliad, cunoscut publicist şi regizor de teatru al vremii.

Citeşte mai multe despre viaţa Mariei Tănase pe adev.ro/mtmwu6

Mai multe